Мобилно меню

Запознаха деца и ученици с алтернативните видове превозни средства

Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември беше отбелязана с полезни инициативи
Запознаха деца и ученици с алтернативните видове превозни средства

РИОСВ – Варна и Басейнова Дирекция „Черноморски район” отбелязаха със съвместни инициативи Европейската седмица на мобилността – 16-22 септември, която тази година се провежда под мотото „Пестене на енергия“. То насочва вниманието на обществото към този особено важен проблем – намаляване на потреблението на енергия за градска мобилност. В рамките на кампанията експерти от двете институции посетиха ЧДГ "Мечтатели" и ЧОУ „Феникс 2020“,  гр. Варна. Децата и учениците от двете учебни заведения си припомниха алтернативните видове превозни средства и как да пресичат безопасно. Обсъдиха се също ползите от споделения транспорт и някои от мерките за постигане на устойчива градска мобилност.

Всички участници в проведените инициативи получиха грамоти и предметни награди.

Европейската седмица на мобилността е водещата кампания на Европейската комисия за повишаване на осведомеността относно устойчивата градска мобилност. Насърчава промените в поведението в полза на активната мобилност, обществения транспорт и други чисти, интелигентни транспортни решения. Цели да поощри органите на местното управление, училища, неправителствени и бизнес организации да популяризират в обществото екосъобразното придвижване.

2023 © Варна е / снимки: ЧДГ Мечтатели

Илиан Илиев и футболисти на Черно море бяха специални гости в детска градина във Варна

Треньорът на "моряците", заедно с капитана Даниел Димов, Мишаел Алвес и националите Виктор Попов и Иван Дюлгеров присъстваха на тържество на тема футбол, в ДГ "Крилатко"
Илиан Илиев и футболисти на Черно море бяха специални гости в детска градина във Варна

Треньорът на Черно море Илиан Илиев и част от футболистите на „моряците“ зарадваха деца в детска градина ″Крилатко“ във варненския квартал „Възраждане“. Капитанът Даниел Димов, заедно с Мишаел Алвес и националите на България Виктор Попов и Иван Дюлгеров присъстваха на специално подготвено за тях тържество. То разбира се бе на тема футбол.

Децата предизвикаха на приятелска среща големите футболисти на Черно море, водени от своя треньор Илиан Илиев. Главни съдии на футболната среща бяха кметът на район Младост Христо Христов и мениджърът на ДФК „Делфини“ Илко Станчев.

От името на целия отбор наставникът Илиан Илиев подари на директора на ДГ "Крилатко" Елена Ташева фланелка с подписите на играчите на Черно море.

Дългогодишна традиция в детската градина е да осигурява на малките си възпитаници срещи с известни личности – творци, спортисти, артисти.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ПФК Черно море