Мобилно меню

Над 270 участници ще се включат в Международен образователен форум във Варна

Събитието ще е на 31 август и 1 септември и ще се проведе в хибриден формат
Над 270 участници ще се включат в Международен образователен форум във Варна

Над 270 участници от България, Естония, САЩ, Италия, Румъния и Кипър, са регистрирани за участие в Третия международен образователен форум „Иновативната образователна среда през призмата на емоционалната интелигентност и изкуствения интелект - посоки и предизвикателства“, който ще се проведе в дните 31 август – 1 септември. Събитието се организира от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна, в партньорство с Министерството на образованието и науката и Националното сдружение на общините в Република България. Във форума се включват много образователни институции, университети, работодателски и синдикални организации.

Събитието ще се проведе в хибриден формат. В него участниците ще споделят опит и добри постижения по теми, свързани с иновативни образователни решения и управленски практики; трансформацията на образователната институция в динамично променящия се свят; STEM/ STEAM обучение; социално-емоционалния компонент в процеса на изграждане на добродетели у младите хора и ролята на изкуствения интелект.

В рамките на форума на 31 август от 13.30 до 16.30 в залата на Студентския съвет на ИУ, учащи от средните и висши училища на град Варна ще представят индивидуални и екипни изследователски проекти и практики, софтуерни и хардуерни разработки под мотото „Учащите във Варна представят“.

Официалното откриване на събитието е на 31 август 2023 година в 9.30 часа в зала 1 на Икономически университет – Варна.

Повече информация и програмата може да се намери на страницата на форума edfor.varna.bg

2023 © Варна е

След 10 денонощия: Научноизследователският ни кораб акостира в Картахена

С това успешно приключи първият етап на плаването
След 10 денонощия: Научноизследователският ни кораб акостира в Картахена
632

Успешно приключи първият етап: Варна – Картахена, от плаването на военния научноизследователски кораб (НИК) 421 – „Св. св. Кирил и Методий“, от състава на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

На 18 ноември 2023 г. в 13 часа НИК 421 акостира в терминал на пристанище Картахена, Испания, след като отплава от Варна на 8 ноември 2023 г. Плаването продължи 10 денонощия.

Четирима от курсантите четвъртокурсници на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ са част от екипажа на кораба, състоящ се от 34-ма военнослужещи. За тях това е дългосрочна практика, която ще затвърди придобитите знания и умения и ще ги усъвършенства.

На борда бяха и 28 курсанти от ВВМУ, които успешно изпълниха възложената им краткосрочна задача, която беше до град Картахена в Испания, информират от пресцентъра на Висшето военноморско училище.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ВВМУ "Н. Й. Вапцаров"