Мобилно меню

35 години от създаването си отбеляза варненското училище "Стоян Михайловски"

Вярвам, че заедно ще продължим да развиваме каузата "Варна - град на знанието", отбеляза кметът Иван Портних, който беше специален гост на празника
35 години от създаването си отбеляза варненското училище "Стоян Михайловски"

Основно училище "Стоян Михайловски" отбеляза 35 години от създаването си на 24 март. Гости на тържеството бяха кметът на Варна Иван Портних, районният кмет на "Вл. Варненчик" Николай Костадинов, директорът на Регионалното управление по образование Ирена Радева, учители и родители. Кметът отправи специално поздравление по случай празника.

Поздравявам всички бивши и настоящи преподаватели, които в продължение на десетилетия са работили и работят всеотдайно за авторитета на училището. Високо оценявам постигнатите резултати в сферите на българския език и литературата, математиката, изобразителното изкуство и спорта. Доказателство за това са многобройните награди и грамоти на възпитаници на училище "Стоян Михайловски", с които се гордеем! На всички пожелавам здраве, вдъхновение и много успехи! Вярвам, че заедно ще продължим да развиваме каузата "Варна - град на знанието"!

По време на тържествената церемония директорът на училището Ангел Киряков прочете едно от стихотворенията на Стоян Михайловски – "Напред" и пожела на учениците да изпълняват заръките на автора, който е и патрон на училището.  

Празничната програма продължи и в класните стаи, като всеки клас бе организирал различни инициативи. В коридорите на училището бяха подредени изложби с най-добрите творби от конкурса за макети "Аз обичам България", за рисунки, за писма на английски език и други. Четвъртокласниците представиха постановката "Благовещение", която подариха на своето училище в навечерието на празника.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

505 са свободните места за първокласници във Варна

Заявления може да се подават на 24 и 25 юни
505 са свободните места за първокласници във Варна

 

505 свободни места за първокласници са обявени на трето класиране в общинските училища във Варна за учебната 2024/2025 година. Днес електронната система за прием отвори за регистрация на нови и за редакция на заявленията за децата, които не са класирани до момента.

Два са дните – 24 и 25 юни (понеделник и вторник), в които системата е активна. Заявления могат да подават родители на деца, които не са кандидатствали до момента, както и на деца, които са били класирани, но не са записани в училище.

Кандидатства се само за училища, за които са обявени свободни места. Припомняме, че след класиране, е необходимо детето да бъде записано в училището. В противен случай не се счита за записано и мястото остава свободно.

Министерството на образованието и науката разреши увеличаване на броя на децата в паралелките за училища, където има неприети деца с адресна регистрация в прилежащия район на обхват на училището.

С това класиране приключва кампанията по електронния прием за първи клас за предстоящата учебна 2024/2025 година.

2024 © Варна е