Мобилно меню

До 20 октомври: Набират номинации за най-добрите млади учители във Варна

Старт на конкурса беше поставен в Международния ден на учителя – 5 октомври
До 20 октомври: Набират номинации за най-добрите млади учители във Варна

По повод честването на  Международния ден на учителя – 5 октомври, започва процедура по набиране на номинации за 2023 година за общинско отличие млад учител за мотивиран старт в професията. Целта е да се стимулират младите педагогически кадри да работят в системата на образованието, съобщиха от ресорната дирекция. Отличието е част от Програмата за квалификация и насърчаване на педагогическите специалисти.

Съгласно утвърдения регламент е необходимо пълният комплект от документи да бъдат представен в деловодството на Община Варна в срок до 20 октомври 2023 г., адресиран до директора на дирекция „Образование и младежки дейности“.

Подробности за регламента на адрес:
https://www.varna.bg/bg/1195

2023 © Варна е

Фондация ще връчи парични награди на талантливи деца

Крайният срок за кандидатстване е 26 април 2024 г., а с пълните условия можете да се запознаете на сайта на Фондация „Шанс за децата и природата на България”
Фондация ще връчи парични награди на талантливи деца

За тринадесета поредна година даровити българчета ще могат да кандидатстват за парични награди за талантливи деца и младежи, постигнали особени успехи в областта на науката, изкуството и спорта през 2023 г. и 2024 г., както и за големия приз „Шанс за млади таланти 2024“.  

От началото на програмата „Награди, стипендии и отличия“ са отличени над 100 даровити деца от цялата страна, а 10 от тях са получили големия приз „Шанс за таланта“, който им е осигурил възможността да участват и да постигнат високи успехи на европейски и световни първенства. 

И тази година даровитите ни българчета ще могат да кандидатстват за две парични награди в размер до 600 лв. за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на науката или изкуството през учебната 2023/2024. Фондацията отпуска и две индивидуални парични награди в размер до 550 лева за отлично представяне на национални или международни олимпиади, конкурси, състезания и други през учебната 2023/2024., както и Приз „Шанс за млади таланти” за 2024 г., който се връчва еднократно за календарна година за постигнати особено високи успехи в областта на науката и/или изкуството през учебната 2023/2024. 

От 2023 г. бе учредена и индивидуална награда в размер на 550 лв. за особени успехи в сферата на музикалното изкуство - „Мирела Буюклиева“, в памет на една от най-талантливите възпитанички на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти, гр. Бургас. 

Крайният срок за кандидатстване е 26.04.2024 г., а пълните условия ще намерите ТУК.

 

 

2024 © Варна е / снимка: Фондация „Шанс за децата и природата на България“