Мобилно меню

Фондация ще връчи парични награди на талантливи деца

Крайният срок за кандидатстване е 26 април 2024 г., а с пълните условия можете да се запознаете на сайта на Фондация „Шанс за децата и природата на България”
Фондация ще връчи парични награди на талантливи деца

За тринадесета поредна година даровити българчета ще могат да кандидатстват за парични награди за талантливи деца и младежи, постигнали особени успехи в областта на науката, изкуството и спорта през 2023 г. и 2024 г., както и за големия приз „Шанс за млади таланти 2024“.  

От началото на програмата „Награди, стипендии и отличия“ са отличени над 100 даровити деца от цялата страна, а 10 от тях са получили големия приз „Шанс за таланта“, който им е осигурил възможността да участват и да постигнат високи успехи на европейски и световни първенства. 

И тази година даровитите ни българчета ще могат да кандидатстват за две парични награди в размер до 600 лв. за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на науката или изкуството през учебната 2023/2024. Фондацията отпуска и две индивидуални парични награди в размер до 550 лева за отлично представяне на национални или международни олимпиади, конкурси, състезания и други през учебната 2023/2024., както и Приз „Шанс за млади таланти” за 2024 г., който се връчва еднократно за календарна година за постигнати особено високи успехи в областта на науката и/или изкуството през учебната 2023/2024. 

От 2023 г. бе учредена и индивидуална награда в размер на 550 лв. за особени успехи в сферата на музикалното изкуство - „Мирела Буюклиева“, в памет на една от най-талантливите възпитанички на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти, гр. Бургас. 

Крайният срок за кандидатстване е 26.04.2024 г., а пълните условия ще намерите ТУК.

 

 

2024 © Варна е / снимка: Фондация „Шанс за децата и природата на България“

Стартира  "Ученическа купа Варна 2024"

52 варненски и 2 областни училища участват в състезанието, в чиято програма има седем дисциплини – мини футбол, баскетбол, волейбол, лека атлетика, шахмат, тенис на маса и плажен волейбол
Стартира  "Ученическа купа Варна 2024"

Инициативата за ученическата купа е на Община Варна, като тази година в нея участват рекорден брой училища - 52 варненски и 2 областни. В Юнашкия салон, шахматния турнир откриха 8 отбора в категория от 1-4 клас и 7 от 9-12 клас.

„Ученическа купа Варна“ започна на 9 март и ще завърши в края на учебната година. В програмата има седем дисциплини – мини футбол, баскетбол, волейбол, лека атлетика, шахмат, тенис на маса и плажен волейбол в няколко възрастови групи от 1 до 12 клас. Вече 7-а година инициативата събира над 10 000 ученици от града и областта.

С първи шахматен ход на масата на Първа езикова гимназия, кметът Благомир Коцев даде начало на състезанията.

"За мен е удоволствие да открия тази традиционна инициатива на Община Варна, в която в седем дисциплини ще премерят сили рекорден брой деца от нашия град. Радвам се, че всички вие сте намерили призвание и хоби извън училищната среда и развивате себе си и традициите в спорта" - каза на откриването кметът.

През 2024 Варна отбелязва и 100–годишнина от съществуването на клубния шахмат в града.

2024 © Варна е снимки: Пресцентър Община Варна