Мобилно меню

Годишна изложба на възпитаници от Училището по изкуствата откриха в Градската художествена галерия

Сред творбите може да се види всичко - от графика, живопис, скулптура, графичен дизайн, лога и плакати, до дигитално създадени и принтирани 3D скулптури
Годишна изложба на възпитаници от Училището по изкуствата откриха в Градската художествена галерия

Годишната изложба на учениците от специалност "Изящни изкуства" и "Рекламна графика" от Националното училище по изкуствата "Добри Христов" бе открита в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" - гр. Варна. Сред творбите може да се види всичко - от графика, живопис, скулптура, графичен дизайн, лога и плакати, до дигитално създадени и принтирани 3D скулптури.

2024 © Варна е

Основен ремонт ще бъде извършен в четири училища във Варна

Търсят се най-добрите варианти за преместване на учениците по време на строително-монтажните дейности
Основен ремонт ще бъде извършен в четири училища във Варна

Основен ремонт ще бъде извършен в четири варненски училища, включени в Националната програма на МОН и Националния план за възстановяване и устойчивост. Това са ОУ "Васил Друмев", ОУ "Добри Чинтулов", ОУ "Йордан Йовков" и ОУ "Св. Св Кирил и Методий". Предстои обявяване на възлагателните процедури за строително-монтажните дейности, като прогнозите са до началото на учебната година да бъдат сключени договори с изпълнителите.

На работна среща в община Варна бяха обсъдени готовността и възможностите на други варненски училища да предоставят материална база за учениците, които предстои да бъдат преместени по време на ремонтните дейности. Дванадесет образователни институции в града заявиха готовност да предоставят класните си стаи за учебни занятия по време на ремонтите. Ще бъдат утвърдени най-рационалните и удобни за учениците варианти, увериха от община Варна.

2024 © Варна е