Мобилно меню

Горски педагози ще обучават деца за разнообразието на дърветата в България

Заявки за полезното занятие може да подават училища от областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище
Горски педагози ще обучават деца за разнообразието на дърветата в България

Около 20 000 деца от Североизточна България ще се включат в обучение по книжката „Дърветата в България“. Занятието е разработено от горските педагози от Шумен Ирина Павлова и Татяна Димитрова.

Целта на урока е децата да разберат как се появяват новите гори и колко много труд се влага в отглеждането на младите фиданки. В края на занятието те трябва да отговорят и на редица въпроси свързани с това кои дървета къде виреят, на кои е нужна повече влага или пък слънце, кои семена са ядливи и много други. Урокът е предназначен за деца от първи до четвърти клас, като в него може да се включат и деца от последните групи на детските градини.

Всички директори и учители от областите Шумен, Варна, Добрич и Търговище могат да поканят горските педагози да им гостуват с урока и книжката на телефон: 0878 596 860.

2023 © Варна е

Фондация ще връчи парични награди на талантливи деца

Крайният срок за кандидатстване е 26 април 2024 г., а с пълните условия можете да се запознаете на сайта на Фондация „Шанс за децата и природата на България”
Фондация ще връчи парични награди на талантливи деца

За тринадесета поредна година даровити българчета ще могат да кандидатстват за парични награди за талантливи деца и младежи, постигнали особени успехи в областта на науката, изкуството и спорта през 2023 г. и 2024 г., както и за големия приз „Шанс за млади таланти 2024“.  

От началото на програмата „Награди, стипендии и отличия“ са отличени над 100 даровити деца от цялата страна, а 10 от тях са получили големия приз „Шанс за таланта“, който им е осигурил възможността да участват и да постигнат високи успехи на европейски и световни първенства. 

И тази година даровитите ни българчета ще могат да кандидатстват за две парични награди в размер до 600 лв. за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на науката или изкуството през учебната 2023/2024. Фондацията отпуска и две индивидуални парични награди в размер до 550 лева за отлично представяне на национални или международни олимпиади, конкурси, състезания и други през учебната 2023/2024., както и Приз „Шанс за млади таланти” за 2024 г., който се връчва еднократно за календарна година за постигнати особено високи успехи в областта на науката и/или изкуството през учебната 2023/2024. 

От 2023 г. бе учредена и индивидуална награда в размер на 550 лв. за особени успехи в сферата на музикалното изкуство - „Мирела Буюклиева“, в памет на една от най-талантливите възпитанички на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти, гр. Бургас. 

Крайният срок за кандидатстване е 26.04.2024 г., а пълните условия ще намерите ТУК.

 

 

2024 © Варна е / снимка: Фондация „Шанс за децата и природата на България“