Мобилно меню

Изграждат ново крило на СУ "Найден Геров" за 16 класни стаи

Това е част от мерките, които предприемаме за осигуряване на условия за преминаване към едносменен учебен процес в общинските училища, поясни кметът на Варна Иван Портних
Изграждат ново крило на СУ "Найден Геров" за 16 класни стаи
522

В ход е изграждането на нова пристройка на VII СУ "Найден Геров" във Варна, като проектът предвижда строителството на 4-етажна сграда с 16 класни стаи. Това е част от мерките за осигуряване на условия за преминаване към едносменен учебен процес в общинските училища, обясни кметът Иван Портних.

Той отбеляза също, че общината ще търси съдействие за решаване на проблема с незавършения физкултурен салон в училището.

"Проектът е на Министерството на спорта, при смяната на различни министри започна прехвърляне на отговорността, но в крайна сметка не може една почти готова сграда да бъде зарязана! СУ "Найден Геров" е едно от най-големите училища и няма физкултурен салон, затова този проект трябва да бъде изпълнен окончателно"

Кметът припомни, че Община Варна кандидатства по Плана за възстановяване за осигуряване на средства за цялостен ремонт на шест учебни заведения - четири училища: ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", ОУ "Добри Чинтулов",  ОУ "Йордан Йовков", IV Езикова гимназия "Фредерик Жолио-Кюри" , и две детски градини: ДГ №17 "Д-р Петър Берон" и ДГ №18 "Чайка". По програма на МОН са изграждат четири спортни площадки в ОУ "Черноризец Храбър", ОУ "Патриарх Евтимий", ОУ "Стефан Караджа" и ОУ "Васил Априлов". 

2023 © Варна е

505 са свободните места за първокласници във Варна

Заявления може да се подават на 24 и 25 юни
505 са свободните места за първокласници във Варна

 

505 свободни места за първокласници са обявени на трето класиране в общинските училища във Варна за учебната 2024/2025 година. Днес електронната система за прием отвори за регистрация на нови и за редакция на заявленията за децата, които не са класирани до момента.

Два са дните – 24 и 25 юни (понеделник и вторник), в които системата е активна. Заявления могат да подават родители на деца, които не са кандидатствали до момента, както и на деца, които са били класирани, но не са записани в училище.

Кандидатства се само за училища, за които са обявени свободни места. Припомняме, че след класиране, е необходимо детето да бъде записано в училището. В противен случай не се счита за записано и мястото остава свободно.

Министерството на образованието и науката разреши увеличаване на броя на децата в паралелките за училища, където има неприети деца с адресна регистрация в прилежащия район на обхват на училището.

С това класиране приключва кампанията по електронния прием за първи клас за предстоящата учебна 2024/2025 година.

2024 © Варна е