Мобилно меню

Конкурс за рисунка “Водата е живот“ организира Басейнова дирекция

В творческата надпревара може да се включат деца от I до IV клас от областите Варна, Добрич и Бургас, те трябва да изпратят произведенията си до 20 март
Конкурс за рисунка “Водата е живот“ организира Басейнова дирекция
847

Конкурс за детска рисунка на тема „Водата е живот“ организира Басейнова дирекция "Черноморски район" по повод Световния ден на водата 22 март.

В арт надпреварата може да се включат деца от I до IV клас от областите Варна, Добрич и Бургас. Младите творци трябва да изпратят картините си до 20 март на адрес: гр. Варна, ул. „Александър Дякович“ № 33.

Няма ограничения относно техниката на изработка на картините. Форматът на рисунките трябва да бъде 35/50 см. Задължително изискване е творбите да са свързани с темата на конкурса.

Едно дете може да участва само с една рисунка, която задължително трябва да бъде придружена с точна информация за автора – име, възраст, учебно заведение, адрес за контакт и телефонен номер за обратна връзка. Необходимо е заедно с творбата да се изпрати и попълнена декларация, която е публикувана на интернет страницата на Басейнова дирекция „Черноморски район“.

Комисия от представители на организаторите ще класира трите най-добри творби на младите художници. Класирането ще бъде обявено в Деня на водата – 22 март, 2023 г. на електронната страница на Басейнова дирекция "Черноморски район". Класираните на първите три места ще получат грамоти и награди, с помощта на които ще продължат да развиват своя талант в областта на изобразителното изкуство.

Рисунките ще бъдат изложени в информационния център на дирекцията.

2023 © Варна е

Електронният прием в първи клас започва на 15 май

Първото класиране ще бъде обявено до 17:00 часа на 30 май 2024 година, а записването на приетите деца ще става в периода 31 май – 5 юни
Електронният прием в първи клас започва на 15 май

Електронният прием в първи клас в общинските училища на територията на община Варна започва на 15 май. Заявления ще могат да се подават чрез електронната платформа в периода от 10:00 часа на 15 май до 23:59 часа на 27 май.

3 065 свободни места в 37-те общински училища, в които има прием за първокласници, са обявени за предстоящата учебна 2024/2025 година.

Първото класиране ще бъде обявено до 17:00 часа на 30 май 2024 година. Записването на приетите деца ще става в периода 31 май – 5 юни.

На електронната платформа са публикувани: система от правила за електронен прием в първи клас; график на дейностите; информация за училищата, разпределени по административни райони; информация за адресите, включени в прилежащия район на всяко училище. Поместени са и обявените от училището свободни места. В рубриката „Често задавани въпроси“ родителите могат да се ориентират за правилата за кандидатстване и записване, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“. 

От там информират още, че е осигурена техническа възможност чуждестранните граждани да подават заявление за прием на децата си в първи клас директно онлайн на платформата за прием.

Ако при опит за регистрация системата изписва, че няма данни за детето, подаването на заявление се случва на място в Община Варна на адрес бул. „Осми Приморски полк“ №43, ет. 11, стая 1111 в рамките на графика за прием. Работното време е от понеделник до петък от 9:00 до 12:00 часа и от 14:00 до 17:00 часа.

При възникнали въпроси или неясноти родителите могат да се свързват с експерти от дирекция „Образование и младежки дейности“ на тел. 052/ 820 267.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна