Мобилно меню

Общината пуска обществена поръчка за новата сграда на Математическата гимназия

Кампусът ще бъде от ново поколение, а публично представяне на заданието за проектиране ще бъде направено до дни, съобщи кметът Иван Портних по време на празника на гимназията
Общината пуска обществена поръчка за новата сграда на Математическата гимназия
642

Община Варна пуска обществената поръчка  за проектиране на новата сграда на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон". Това обяви кметът Иван Портних пред преподаватели и ученици по време на празника на гимназията.

Кампусът ще бъде от ново поколение, а публично представяне на заданието ще бъде направено до дни.

Кметът Портних припомни, че през 2019 г. по време на правителството на Бойко Борисов, Община Варна получи от държавата 14 дка в района на Техникумите, за строителство на новата сграда.

"Кризите - икономическа и политическа, забавиха работата ни, но не ни отказаха!"

Портних благодари на директора на Математическата гимназия Елеонора Павлова, на настоятелството, на учителите, на всички, които подкрепят каузата за изграждането на новия дом на Математическата гимназия.

2023 © Варна е

Ремонт на СУ "Неофит Бозвели" планира община Варна

Според директора Ивелина Петкова ремонтните дейности няма да попречат на провеждане на учебните занятия
Ремонт на СУ "Неофит Бозвели" планира община Варна

Оглед на материалната база на училища, в които от години не е правен основен ремонт, стартираха експерти от община Варна. Целта е Общината да има необходимата проектна готовност за финансиране по различни европейски и национални програми, които предстоят.

В първия ден от лятната ваканция заместник-кметът по образованието Павел Попов, директорът на дирекция "Образование и младежки дейности" Антоанета Хинева и началникът на отдел "Образование" Елена Кенарова посетиха Средно училище "Неофит Бозвели" в район „Младост“. Директорът Ивелина Петкова ги запозна с настоящото състояние на материалната база.

Училището е открито през 1981 година и оттогава основен ремонт не е правен.

Със средства от родители са освежени занималните на подготвителните групи. През зимата температурата е на ръба на минимума за провеждане на учебни занятия, отоплителната инсталация има нужда от ремонт, санитарните помещения в едното крило – също, както и покривът, на места - дограмата, а обзавеждането трябва да се подмени, разказа директорът на училището Ивелина Петкова. Физкултурният салон е също със сериозни течове по тавана, а столовата не може да се използва.

Общината мобилизира ресурс да се подготви ремонт на сградата на училището и постигане на безопасната ѝ експлоатация, в това число въвеждане на мерки за енергийна ефективност, достъпност и благоустрояване на дворни пространства и др.

По думите на директора Ивелина Петкова училището може да организира учебния процес така, че евентуален ремонт да не попречи на провеждането на занятията. В СУ "Неофит Бозвели" учат деца от 1 до 12 клас в общо 34 паралелки в едносменен режим на обучение. Общият брой на служителите е 93, а на децата и учениците - 776, като броят им спрямо 2022/2023 год. бележи увеличение с 80 ученици.

2024 © Варна е