Мобилно меню

Общината ще помогне за откриване на физкултурния салон на VII СУ „Найден Геров” за новата учебна година

Ще бъдат осигурени средства за завършване на обекта, ако Министерството на младежта и спорта, който е възложител, не предприеме действия за приключване на строителството
Общината ще помогне за откриване на физкултурния салон на VII СУ „Найден Геров” за новата учебна година

Общинските съветници от постоянната комисия “Финанси и бюджет” към местния парламент подкрепиха предложението на председателя на ОбС - Варна Тодор Балабанов, Община Варна да осигури средства за завършването на физкултурния салон на VII СУ „Найден Геров“, в случай че Министерството на младежта и спорта, в качеството си на възложител на обекта, не предприеме действия за приключване на строителството. 

Към момента физкултурният салон на едно от големите училища във Варна не може да бъде въведен в експлоатация, затова е наложително предприемането на спешни действия, за да може от следващата учебна година децата да имат отговаряща на всички стандарти спортна база.

2023 © Варна е

Фондация ще връчи парични награди на талантливи деца

Крайният срок за кандидатстване е 26 април 2024 г., а с пълните условия можете да се запознаете на сайта на Фондация „Шанс за децата и природата на България”
Фондация ще връчи парични награди на талантливи деца

За тринадесета поредна година даровити българчета ще могат да кандидатстват за парични награди за талантливи деца и младежи, постигнали особени успехи в областта на науката, изкуството и спорта през 2023 г. и 2024 г., както и за големия приз „Шанс за млади таланти 2024“.  

От началото на програмата „Награди, стипендии и отличия“ са отличени над 100 даровити деца от цялата страна, а 10 от тях са получили големия приз „Шанс за таланта“, който им е осигурил възможността да участват и да постигнат високи успехи на европейски и световни първенства. 

И тази година даровитите ни българчета ще могат да кандидатстват за две парични награди в размер до 600 лв. за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на науката или изкуството през учебната 2023/2024. Фондацията отпуска и две индивидуални парични награди в размер до 550 лева за отлично представяне на национални или международни олимпиади, конкурси, състезания и други през учебната 2023/2024., както и Приз „Шанс за млади таланти” за 2024 г., който се връчва еднократно за календарна година за постигнати особено високи успехи в областта на науката и/или изкуството през учебната 2023/2024. 

От 2023 г. бе учредена и индивидуална награда в размер на 550 лв. за особени успехи в сферата на музикалното изкуство - „Мирела Буюклиева“, в памет на една от най-талантливите възпитанички на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти, гр. Бургас. 

Крайният срок за кандидатстване е 26.04.2024 г., а пълните условия ще намерите ТУК.

 

 

2024 © Варна е / снимка: Фондация „Шанс за децата и природата на България“