Мобилно меню

Петокласници от СУ Неофит Бозвели засадиха цветя в Световния ден на Земята

Скоро маргаритки, теменужки и карамфили ще обагрят двора на варненското училище
Петокласници от СУ Неофит Бозвели засадиха цветя в Световния ден на Земята

Световния ден на Земята бе отбелязан по интересен и практичен начин във варненското училище "Неофит Бозвели". Петокласници посадиха цветя в градинките в двора на училището.

"Очакваме скоро двора ни да красят невен, маргарити, многоцветни теменужки, карамфили и още много красиви цветя"

Учениците от V до IX клас в СУ "Неофит Бозвели" отбелязаха със специални проекти Празника на химията. Петокласниците демонстрираха своите специални кристали. Шестокласниците обърнаха внимание на правилата за работа в химична лаборатория. Седмокласниците се съсредоточиха върху темата за алкалните метали и pH. Осмокласнците проучиха колко време е нужно на предметите от бита ни да се разградят след като ги изхвърлим. Деветокласниците изследваха състава на различните видове брашна.

Инициативите за Световния ден на Земята и Празника на химията са част от богатия календар, с който ученици и учители в СУ "Неофит Бозвели", отбелязват различни значими дати през цялата година.

2023 © Варна е

Фондация ще връчи парични награди на талантливи деца

Крайният срок за кандидатстване е 26 април 2024 г., а с пълните условия можете да се запознаете на сайта на Фондация „Шанс за децата и природата на България”
Фондация ще връчи парични награди на талантливи деца

За тринадесета поредна година даровити българчета ще могат да кандидатстват за парични награди за талантливи деца и младежи, постигнали особени успехи в областта на науката, изкуството и спорта през 2023 г. и 2024 г., както и за големия приз „Шанс за млади таланти 2024“.  

От началото на програмата „Награди, стипендии и отличия“ са отличени над 100 даровити деца от цялата страна, а 10 от тях са получили големия приз „Шанс за таланта“, който им е осигурил възможността да участват и да постигнат високи успехи на европейски и световни първенства. 

И тази година даровитите ни българчета ще могат да кандидатстват за две парични награди в размер до 600 лв. за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на науката или изкуството през учебната 2023/2024. Фондацията отпуска и две индивидуални парични награди в размер до 550 лева за отлично представяне на национални или международни олимпиади, конкурси, състезания и други през учебната 2023/2024., както и Приз „Шанс за млади таланти” за 2024 г., който се връчва еднократно за календарна година за постигнати особено високи успехи в областта на науката и/или изкуството през учебната 2023/2024. 

От 2023 г. бе учредена и индивидуална награда в размер на 550 лв. за особени успехи в сферата на музикалното изкуство - „Мирела Буюклиева“, в памет на една от най-талантливите възпитанички на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти, гр. Бургас. 

Крайният срок за кандидатстване е 26.04.2024 г., а пълните условия ще намерите ТУК.

 

 

2024 © Варна е / снимка: Фондация „Шанс за децата и природата на България“