Мобилно меню

По традиция: Новата учебна година в Спортното училище започна на 1 септември

Флагът на СУ "Георги Бенковски" бе издигнат тържествено от гимнастички и щангисти, донесли медали за България и Варна от световни и европейски първенства.
По традиция: Новата учебна година в Спортното училище започна на 1 септември

Започна новата учебна година в Спортното училище "Георги Бенковски" във Варна, по традиция на 1 септември. Тържествената церемония се състоя в двора на училището, а сред гостите на събитието беше кметът Иван Портних, който поздрави ученици, учители и родители.

"Гордеем се с Вас! Пожелавам на всички ученици, преподаватели и треньори много нови успехи."

Приветствие отправи и директорът на СУ "Георги Бенковски" Евелина Янчева.

"Нека за всички нас училището бъде училище на успеха!"

Сред възпитаниците на варненското Спортно училище са трите грации - Андреа Иванова, Красимира Иванова и Елвира Краснобаева, които станаха световни шампионки по художествена гимнастика за девойки, щангистите - Симеон Арнаудов, Константин Балинов, Софиа Стефанова, Мария Александра Арнаудова, Александра Николова, Магдалена Димитрова, които завоюваха общо 4 златни, 7 сребърни и 2 бронзови отличия на Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети до 15 г. в Молдова. Те издигнаха тържествено флага на България пред сградата на училището.

2023 © Варна е / източник Live.Varna.bg

Ремонт на СУ "Неофит Бозвели" планира община Варна

Според директора Ивелина Петкова ремонтните дейности няма да попречат на провеждане на учебните занятия
Ремонт на СУ "Неофит Бозвели" планира община Варна

Оглед на материалната база на училища, в които от години не е правен основен ремонт, стартираха експерти от община Варна. Целта е Общината да има необходимата проектна готовност за финансиране по различни европейски и национални програми, които предстоят.

В първия ден от лятната ваканция заместник-кметът по образованието Павел Попов, директорът на дирекция "Образование и младежки дейности" Антоанета Хинева и началникът на отдел "Образование" Елена Кенарова посетиха Средно училище "Неофит Бозвели" в район „Младост“. Директорът Ивелина Петкова ги запозна с настоящото състояние на материалната база.

Училището е открито през 1981 година и оттогава основен ремонт не е правен.

Със средства от родители са освежени занималните на подготвителните групи. През зимата температурата е на ръба на минимума за провеждане на учебни занятия, отоплителната инсталация има нужда от ремонт, санитарните помещения в едното крило – също, както и покривът, на места - дограмата, а обзавеждането трябва да се подмени, разказа директорът на училището Ивелина Петкова. Физкултурният салон е също със сериозни течове по тавана, а столовата не може да се използва.

Общината мобилизира ресурс да се подготви ремонт на сградата на училището и постигане на безопасната ѝ експлоатация, в това число въвеждане на мерки за енергийна ефективност, достъпност и благоустрояване на дворни пространства и др.

По думите на директора Ивелина Петкова училището може да организира учебния процес така, че евентуален ремонт да не попречи на провеждането на занятията. В СУ "Неофит Бозвели" учат деца от 1 до 12 клас в общо 34 паралелки в едносменен режим на обучение. Общият брой на служителите е 93, а на децата и учениците - 776, като броят им спрямо 2022/2023 год. бележи увеличение с 80 ученици.

2024 © Варна е