Мобилно меню

По традиция: Новата учебна година в Спортното училище започна на 1 септември

Флагът на СУ "Георги Бенковски" бе издигнат тържествено от гимнастички и щангисти, донесли медали за България и Варна от световни и европейски първенства.
По традиция: Новата учебна година в Спортното училище започна на 1 септември

Започна новата учебна година в Спортното училище "Георги Бенковски" във Варна, по традиция на 1 септември. Тържествената церемония се състоя в двора на училището, а сред гостите на събитието беше кметът Иван Портних, който поздрави ученици, учители и родители.

"Гордеем се с Вас! Пожелавам на всички ученици, преподаватели и треньори много нови успехи."

Приветствие отправи и директорът на СУ "Георги Бенковски" Евелина Янчева.

"Нека за всички нас училището бъде училище на успеха!"

Сред възпитаниците на варненското Спортно училище са трите грации - Андреа Иванова, Красимира Иванова и Елвира Краснобаева, които станаха световни шампионки по художествена гимнастика за девойки, щангистите - Симеон Арнаудов, Константин Балинов, Софиа Стефанова, Мария Александра Арнаудова, Александра Николова, Магдалена Димитрова, които завоюваха общо 4 златни, 7 сребърни и 2 бронзови отличия на Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети до 15 г. в Молдова. Те издигнаха тържествено флага на България пред сградата на училището.

2023 © Варна е / източник Live.Varna.bg

Фондация ще връчи парични награди на талантливи деца

Крайният срок за кандидатстване е 26 април 2024 г., а с пълните условия можете да се запознаете на сайта на Фондация „Шанс за децата и природата на България”
Фондация ще връчи парични награди на талантливи деца

За тринадесета поредна година даровити българчета ще могат да кандидатстват за парични награди за талантливи деца и младежи, постигнали особени успехи в областта на науката, изкуството и спорта през 2023 г. и 2024 г., както и за големия приз „Шанс за млади таланти 2024“.  

От началото на програмата „Награди, стипендии и отличия“ са отличени над 100 даровити деца от цялата страна, а 10 от тях са получили големия приз „Шанс за таланта“, който им е осигурил възможността да участват и да постигнат високи успехи на европейски и световни първенства. 

И тази година даровитите ни българчета ще могат да кандидатстват за две парични награди в размер до 600 лв. за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на науката или изкуството през учебната 2023/2024. Фондацията отпуска и две индивидуални парични награди в размер до 550 лева за отлично представяне на национални или международни олимпиади, конкурси, състезания и други през учебната 2023/2024., както и Приз „Шанс за млади таланти” за 2024 г., който се връчва еднократно за календарна година за постигнати особено високи успехи в областта на науката и/или изкуството през учебната 2023/2024. 

От 2023 г. бе учредена и индивидуална награда в размер на 550 лв. за особени успехи в сферата на музикалното изкуство - „Мирела Буюклиева“, в памет на една от най-талантливите възпитанички на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти, гр. Бургас. 

Крайният срок за кандидатстване е 26.04.2024 г., а пълните условия ще намерите ТУК.

 

 

2024 © Варна е / снимка: Фондация „Шанс за децата и природата на България“