Мобилно меню

Първата си годинка отбеляза клуб "Добросторници" към СУ "Неофит Бозвели"

На 5 декември се чества Международният ден на доброволеца
Първата си годинка отбеляза клуб "Добросторници" към СУ "Неофит Бозвели"

Навръх Международният ден на доброволеца - 5 декември, клуб "Добросторници" към варненското СУ "Неофит Бозвели" чества първата си годинка. Празникът беше отбелязан със специално парти с торта и подаръци, осъществено с помощта на родителите на малките доброволци. По повод първа годинка на клуба всички "добросторници" получиха и персонални клубни тениски, реализирани от "Stancho". 

И през тази година клубът към СУ "Неофит Бозвели", ръководен от Елица Бъчварова, ще участва в Доброволческо състезание между училищата в България " Купата на героите", организирано от Time Heroes, в чието предишно издание зае трето място и получи специално отличие "Летящ старт".

За своя празник и по повод Международния ден на доброволеца, от клуб "Добросторници" си пожелаха:

"Нека мечтаем смело, уверени в способностите си, устремени към нови върхове! Да грабнем честно и достойно Купата и да се радваме на постиженията си!... Ние добрите дела обичаме и Добросторници се наричаме!"


Поздравления по повод първия си рожден ден клуб "Добросторници" получиха и от организаторите на състезанието "Купа на героите".

"Искаме да ви поздравим за изминалата година, в която показахте безкрайна борбеност и отдаденост към всяка кауза, която подкрепихте. Благодарим ви за грижата, която влагате в мисиите на клуба и желанието да помагате! Нямаме търпение да видим какви добрини ще сторите и през този сезон!"

На 5 декември всяка година светът отбелязва Международния ден на доброволеца. На този ден изказваме уважение към хората, които безвъзмездно помагат на нуждаещите се и подобряват живота на много уязвими общности.

2023 © Варна е

С “Анкети за учене” учителите ще следят за индивидуалните нужди и интереси на учениците

Софтуерът е разработен специално за платформата и е с безплатен достъп
С “Анкети за учене” учителите ще следят за индивидуалните нужди и интереси на учениците

В съвременния свят все повече се говори за персонализирано обучение и за нуждата училищното образование да познава по-добре индивидуалните нужди и интереси на учениците. 

Платформата "Анкети за учене" е първият инструмент в България, позволяващ на учителите да провеждат с учениците си анкети, да проследяват напредъка на възпитаниците си и да сравняват уменията им с уменията на връстниците им от цялата страна.

Тя помага на учителите да открият реалните нужди на учениците си и да работят целенасочено за развитието на уменията им.

“Основната цел на платформата е да даде възможност на учителите да развиват различни умения на учениците си, базирайки се на данни за текущото ниво на развитие. Уменията за учене и емоционалната интелигентност са ключови компетентности на 21. век и е важно учителите да работят целенасочено с учениците си за тяхното подобряване” - споделя Мариян Ранков, ръководител на програма “Учим заедно” на Фондация “Заедно в час”, в рамките на която е създадена платформата. 

Освен за развитие на уменията на учениците платформата е ценен инструмент за анализ на преподавателските умения на учителите. Чрез анкетата “7 сили на учителя” преподавателите могат да събират два пъти в година обратна връзка за своята работа и да анализират 7 показателя за добра учителска практика. 

Платформата е създадена по програма „Учим заедно” на Фондация „Заедно в час” и реализирана с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. Партньори в реализирането на проекта са Институт за изследвания в образованието, студио Appolica и образователният сайт prepodavame.bg. 

2024 © Варна е