Мобилно меню

Първата си годинка отбеляза клуб "Добросторници" към СУ "Неофит Бозвели"

На 5 декември се чества Международният ден на доброволеца
Първата си годинка отбеляза клуб "Добросторници" към СУ "Неофит Бозвели"
545

Навръх Международният ден на доброволеца - 5 декември, клуб "Добросторници" към варненското СУ "Неофит Бозвели" чества първата си годинка. Празникът беше отбелязан със специално парти с торта и подаръци, осъществено с помощта на родителите на малките доброволци. По повод първа годинка на клуба всички "добросторници" получиха и персонални клубни тениски, реализирани от "Stancho". 

И през тази година клубът към СУ "Неофит Бозвели", ръководен от Елица Бъчварова, ще участва в Доброволческо състезание между училищата в България " Купата на героите", организирано от Time Heroes, в чието предишно издание зае трето място и получи специално отличие "Летящ старт".

За своя празник и по повод Международния ден на доброволеца, от клуб "Добросторници" си пожелаха:

"Нека мечтаем смело, уверени в способностите си, устремени към нови върхове! Да грабнем честно и достойно Купата и да се радваме на постиженията си!... Ние добрите дела обичаме и Добросторници се наричаме!"


Поздравления по повод първия си рожден ден клуб "Добросторници" получиха и от организаторите на състезанието "Купа на героите".

"Искаме да ви поздравим за изминалата година, в която показахте безкрайна борбеност и отдаденост към всяка кауза, която подкрепихте. Благодарим ви за грижата, която влагате в мисиите на клуба и желанието да помагате! Нямаме търпение да видим какви добрини ще сторите и през този сезон!"

На 5 декември всяка година светът отбелязва Международния ден на доброволеца. На този ден изказваме уважение към хората, които безвъзмездно помагат на нуждаещите се и подобряват живота на много уязвими общности.

2023 © Варна е

Ремонт на СУ "Неофит Бозвели" планира община Варна

Според директора Ивелина Петкова ремонтните дейности няма да попречат на провеждане на учебните занятия
Ремонт на СУ "Неофит Бозвели" планира община Варна

Оглед на материалната база на училища, в които от години не е правен основен ремонт, стартираха експерти от община Варна. Целта е Общината да има необходимата проектна готовност за финансиране по различни европейски и национални програми, които предстоят.

В първия ден от лятната ваканция заместник-кметът по образованието Павел Попов, директорът на дирекция "Образование и младежки дейности" Антоанета Хинева и началникът на отдел "Образование" Елена Кенарова посетиха Средно училище "Неофит Бозвели" в район „Младост“. Директорът Ивелина Петкова ги запозна с настоящото състояние на материалната база.

Училището е открито през 1981 година и оттогава основен ремонт не е правен.

Със средства от родители са освежени занималните на подготвителните групи. През зимата температурата е на ръба на минимума за провеждане на учебни занятия, отоплителната инсталация има нужда от ремонт, санитарните помещения в едното крило – също, както и покривът, на места - дограмата, а обзавеждането трябва да се подмени, разказа директорът на училището Ивелина Петкова. Физкултурният салон е също със сериозни течове по тавана, а столовата не може да се използва.

Общината мобилизира ресурс да се подготви ремонт на сградата на училището и постигане на безопасната ѝ експлоатация, в това число въвеждане на мерки за енергийна ефективност, достъпност и благоустрояване на дворни пространства и др.

По думите на директора Ивелина Петкова училището може да организира учебния процес така, че евентуален ремонт да не попречи на провеждането на занятията. В СУ "Неофит Бозвели" учат деца от 1 до 12 клас в общо 34 паралелки в едносменен режим на обучение. Общият брой на служителите е 93, а на децата и учениците - 776, като броят им спрямо 2022/2023 год. бележи увеличение с 80 ученици.

2024 © Варна е