Мобилно меню

Ще модернизират 4 училища и 2 детски градини във Варна

Общината е подала за оценка шестте проектни предложения
Ще модернизират 4 училища и 2 детски градини във Варна
552

Община Варна подаде за оценка шест проектни предложения по процедура "Модернизация на образователна среда" на Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщи пред журналисти днес кметът на Варна Иван Портних.

Проектите касаят четири училища - ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", ОУ "Добри Чинтулов", IV Езикова гимназия "Фредерик Жолио-Кюри" и ОУ "Йордан Йовков" и две детски градини - ДГ №17 "Д-р Петър Берон" и ДГ №18 "Чайка".

Предвижда се в тях да се извърши основен ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпна среда. Там където е необходимо ще се извърши подмяна на ВиК, и ел. инсталации, реконструкция на котелни и отоплителни инсталации и други. Предвидено е също изграждане на  STEM среда и модернизация на материалната база.

2023 © Варна е

За второ класиране: 510 са свободните места за първи клас във Варна

Заявления се подават до 12 юни
За второ класиране: 510 са свободните места за първи клас във Варна

510 са свободните места за прием в първи клас в общинските училища във Варна за второ класиране. Подаването на заявления започна от 7 юни. За второ класиране родителите може да кандидатстват само за училища, за които имат обявени свободни места. Те може да бъдат видяни в електронната платформа за прием на адрес school.uslugi.io в рубрика „Класирания - свободни места“.

До 12 юни включително системата е активна за регистриране на нови заявления. Те са за деца, които не са кандидатствали до момента; за деца, които са били класирани на първо класиране, но не са записани в училище, може да се прави и редакция на заявленията на децата, които са останали некласирани на първия етап.  

Община Варна припомня на родителите, че след като излязат резултатите от класирането, детето е необходимо да бъде записано в училището, в което е прието. За целта трябва да се представи удостоверение за училищна готовност. В противен случай детето не се счита за записано и мястото за училището остава свободно.

2024 © Варна е