Мобилно меню

Ще модернизират 4 училища и 2 детски градини във Варна

Общината е подала за оценка шестте проектни предложения
Ще модернизират 4 училища и 2 детски градини във Варна
195

Община Варна подаде за оценка шест проектни предложения по процедура "Модернизация на образователна среда" на Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщи пред журналисти днес кметът на Варна Иван Портних.

Проектите касаят четири училища - ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", ОУ "Добри Чинтулов", IV Езикова гимназия "Фредерик Жолио-Кюри" и ОУ "Йордан Йовков" и две детски градини - ДГ №17 "Д-р Петър Берон" и ДГ №18 "Чайка".

Предвижда се в тях да се извърши основен ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпна среда. Там където е необходимо ще се извърши подмяна на ВиК, и ел. инсталации, реконструкция на котелни и отоплителни инсталации и други. Предвидено е също изграждане на  STEM среда и модернизация на материалната база.

2023 © Варна е

23 украинчета във Варна се представиха отлично на олимпиада по български език и история

Те получиха почетни грамоти и книги от кмета Иван Портних
23 украинчета във Варна се представиха отлично на олимпиада по български език и история
29

 

23 украински деца, живеещи във Варна, получиха грамоти по повод отличното си представяне на олимпиада по български език и история. Инициативата е част от образователния проект „Крила за нашите деца“, организиран от фондация „Адра“, с финансовата подкрепа на УНИЦЕФ. Те получиха почетни грамоти и книги на български език от кмета на Варна Иван Портних и награди от организаторите на събитието Наталия Кузменко и Жанна Стефанова. На събитието присъстваха Карол Виньо - зам.- представител на УНИЦЕФ за България, Андреа Налето - специалист Образование за Европа и Централна Азия, Невяна Капустина - координатор Синя точка Варна и други.  

„Прекрасно е, че празникът на българската писменост продължава дни след официалното честване на 24-ти май! Мили деца, благодаря Ви за старанието и любовта към езика, историята и културата на България! Това е най-големият подарък за нас. Поздравявам всички, които са подкрепяли Вашите усилия и са Ви вдъхновили да обикнете българската култура. Най-важното е, че ние отдавна говорим заедно на един език - езикът на уважението, толерантността, хуманизма!“, обърна се кметът към отличените.

Приветствие отправи и Карол Виньо, която благодари на Община Варна и на фондация „Адра“ за организирането на събитието и подкрепата към децата.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна