Мобилно меню

Стартира записването за школите към Общинския детски комплекс

Системата за електронен прием ще е активна до 31 август, приемат се деца от 5 до 18 години, те може да се записват в не повече от 2 школи
Стартира записването за школите към Общинския детски комплекс

Записванията за всички школи към Общински детски комплекс – Варна започнаха чрез системата за електронен прием. Тя е достъпна на официалната уеб страница на комплекса – www.odk-varna.com и ще бъде активна до 31 август.

В този период родителите имат право да кандидатстват в школите и да сменят своите желания. Децата може да бъдат записани в не повече от две школи към комплекса. При записването трябва да се посочи класът, в който детето ще се обучава през учебната 2024/2025 г. От ОДК – Варна уточняват, че заявление се подава за всяка учебна година, независимо дали детето е посещавало до този момент някоя от школите.

Приемат се деца от 5 до 18-годишна възраст, като всяка от школите има различни възрастови ограничения. Приемат се и деца на чуждестранни граждани, като за това е необходимо да имат ЛНЧ (личен номер на чужденец). За школите, за които кандидатстват повече от определения брой деца, след 31 август ще се проведат кастинги.

Школите към ОДК – Варна са в три основни направления:

  • "Изкуство" (22 школи)
  • "Наука" (6 школи)
  • "Спорт" (3 школи)

Обучението в тях е безплатно и започва от 1 октомври.

ОДК е институция в системата на образованието и осъществява общинската политика за осигуряване на обща подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Варна. Комплексът организира и провежда дейности за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата им в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта, глобалното, гражданското и здравното образование, както и за придобиване на умения за лидерство. ОДК – Варна е организатор и домакин на национални и общински конкурси в областта на музикалното, литературното и изобразителното изкуство.

2024 © Варна е

505 са свободните места за първокласници във Варна

Заявления може да се подават на 24 и 25 юни
505 са свободните места за първокласници във Варна

 

505 свободни места за първокласници са обявени на трето класиране в общинските училища във Варна за учебната 2024/2025 година. Днес електронната система за прием отвори за регистрация на нови и за редакция на заявленията за децата, които не са класирани до момента.

Два са дните – 24 и 25 юни (понеделник и вторник), в които системата е активна. Заявления могат да подават родители на деца, които не са кандидатствали до момента, както и на деца, които са били класирани, но не са записани в училище.

Кандидатства се само за училища, за които са обявени свободни места. Припомняме, че след класиране, е необходимо детето да бъде записано в училището. В противен случай не се счита за записано и мястото остава свободно.

Министерството на образованието и науката разреши увеличаване на броя на децата в паралелките за училища, където има неприети деца с адресна регистрация в прилежащия район на обхват на училището.

С това класиране приключва кампанията по електронния прием за първи клас за предстоящата учебна 2024/2025 година.

2024 © Варна е