Мобилно меню

Вторият учебен срок във Варна започва присъствено

РЗИ отчита по-ниска заболеваемост
Вторият учебен срок във Варна започва присъствено

Вторият срок за учениците в област Варна ще започне присъствено. От утре те се връщат в класните стаи. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция проф. д-р Цонко Паунов, информира Радио Варна.

Дистанционна форма на обучение бе въведена в област Варна от 31 януари до междусрочната ваканция на 5 февруари.  

Причина за отмяна на неприсъственото обучение е намалената заболеваемост - тя е 219 на 10 хиляди души, допълни проф. Паунов.

Облекчават се и противоепидемичните мерки в здравните заведения. Профилактичните прегледи, имунизациите и детските консултации ще се провеждат при стриктно спазване на график и почасово записване на пациентите и подлежащите на консултации и профилактични прегледи. Свижданията в болниците остават под възбрана, уточни директорът на РЗИ-Варна. Тези в старческите домове ще бъдат с облекчен режим. 

Продължава строгият филтър в детските градини и учебните заведения. 

Областният оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания във Варна ще заседава отново в петък, 9 февруари, съобщава още Радио Варна.

2024 © Варна е

Годишна изложба на възпитаници от Училището по изкуствата откриха в Градската художествена галерия

Сред творбите може да се види всичко - от графика, живопис, скулптура, графичен дизайн, лога и плакати, до дигитално създадени и принтирани 3D скулптури
Годишна изложба на възпитаници от Училището по изкуствата откриха в Градската художествена галерия

Годишната изложба на учениците от специалност "Изящни изкуства" и "Рекламна графика" от Националното училище по изкуствата "Добри Христов" бе открита в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" - гр. Варна. Сред творбите може да се види всичко - от графика, живопис, скулптура, графичен дизайн, лога и плакати, до дигитално създадени и принтирани 3D скулптури.

2024 © Варна е