Мобилно меню

За второ класиране: 510 са свободните места за първи клас във Варна

Заявления се подават до 12 юни
За второ класиране: 510 са свободните места за първи клас във Варна

510 са свободните места за прием в първи клас в общинските училища във Варна за второ класиране. Подаването на заявления започна от 7 юни. За второ класиране родителите може да кандидатстват само за училища, за които имат обявени свободни места. Те може да бъдат видяни в електронната платформа за прием на адрес school.uslugi.io в рубрика „Класирания - свободни места“.

До 12 юни включително системата е активна за регистриране на нови заявления. Те са за деца, които не са кандидатствали до момента; за деца, които са били класирани на първо класиране, но не са записани в училище, може да се прави и редакция на заявленията на децата, които са останали некласирани на първия етап.  

Община Варна припомня на родителите, че след като излязат резултатите от класирането, детето е необходимо да бъде записано в училището, в което е прието. За целта трябва да се представи удостоверение за училищна готовност. В противен случай детето не се счита за записано и мястото за училището остава свободно.

2024 © Варна е

Основен ремонт ще бъде извършен в четири училища във Варна

Търсят се най-добрите варианти за преместване на учениците по време на строително-монтажните дейности
Основен ремонт ще бъде извършен в четири училища във Варна

Основен ремонт ще бъде извършен в четири варненски училища, включени в Националната програма на МОН и Националния план за възстановяване и устойчивост. Това са ОУ "Васил Друмев", ОУ "Добри Чинтулов", ОУ "Йордан Йовков" и ОУ "Св. Св Кирил и Методий". Предстои обявяване на възлагателните процедури за строително-монтажните дейности, като прогнозите са до началото на учебната година да бъдат сключени договори с изпълнителите.

На работна среща в община Варна бяха обсъдени готовността и възможностите на други варненски училища да предоставят материална база за учениците, които предстои да бъдат преместени по време на ремонтните дейности. Дванадесет образователни институции в града заявиха готовност да предоставят класните си стаи за учебни занятия по време на ремонтите. Ще бъдат утвърдени най-рационалните и удобни за учениците варианти, увериха от община Варна.

2024 © Варна е