Мобилно меню

Благотворителна изложба по повод 8 март организира Студентският съвет при Икономически университет – Варна

Експозицията е озаглавена "Жената, земята, цветята – три думи, три гатанки тайни"
Благотворителна изложба по повод 8 март организира Студентският съвет при Икономически университет – Варна

Благотворителна изложба на тема "Жената, земята, цветята – три думи, три гатанки тайни" организира Студентският съвет при Икономически университет – Варна по случай международния ден на жената. Откриването ще е точно в 12 часа на 8 март, в галерия "Академика".

В експозицията са включени картини – акрил и масло, дело на Валентина Владова – филолог, педагог и публицист в областта на естетиката, както и вдъхновяващи фотографии с автор Живка Стоянова.

Каузата на благотворителната експозиция е в подкрепа на жени, страдащи от онкологични заболявания. За целта присъстващите ще могат да придобият всяка от картините и фотографиите срещу дарение. По време на изложбата ще бъде експонирана и кутия за дарения, чрез която също можете да подпомогнете доброто дело.

Данни за конкретния бенефициент от каузата ще бъдат предоставени в деня на изложбата.

"Нека на този светъл празник да отворим сърцата си за доброто!", призовават от Студентския съвет при Икономически университет – Варна.

2023 © Варна е

Дипломираха се студентите от Випуск 2023 на Технически университет – Варна

13 пълни отличници от факултетите получиха златни значки и картини лично от ректора на университета – проф. д-р Драгомир Пламенов
Дипломираха се студентите от Випуск 2023 на Технически университет – Варна

В празнична атмосфера 750 абсолвенти от четирите факултета на Технически университет – Варна се дипломираха на две тържествени церемонии, които се проведоха на 12 май 2024 г. в зала 1 на ФКЦ – Варна. По традиция, дипломите бяха връчени от ректора, заместник-ректорите, деканите и ръководителите на катедри. 13 пълни отличници от факултетите получиха златни значки и картини лично от ректора на университета – проф. д-р Драгомир Пламенов. Със сребърни значки бяха наградени още 141 абсолвенти за отличен успех.

Ректорът поздрави абсолвентите с думите:

„Скъпи абсолвенти, и аз се вълнувам с вас, защото преди години и аз от тази сцена получих дипломата си от проф. д.т.н. инж. Асен Недев, ректор на ТУ-Варна от 1991 до 1999 г., който е наш гост днес. Пожелавам ви здраве, лична хармония и късмет, които да са постоянен спътник в живота ви, както и възходящо професионално развитие и реализация. В последното не се съмнявам и не се съмнявайте и вие, защото университетът е гарант за просперитет. Не случайно мотото на ТУ – Варна е „От възможност към действителност“, и не случайно един от нашите слогани е „Университет с традиции за студенти с бъдеще“, затова бъдете горди притежатели на дипломата от Технически университет – Варна, и ви уверявам, че тя ще ви отвори много врати. Бъдете смели, защото съдбата обича смелите, и съдбата помага на смелите.“

Официални гости на церемониите на факултетите: Машинно-технологичен факултет, Корабостроителен факултет, Електротехнически факултет и Факултет по изчислителна техника и автоматизация бяха проф. д-р Андрияна Андреева, областен управител на Областна администрация – Варна, доц. д-р инж. Медиха Хамза, депутат в 49-тото Народно събрание, проф. д-р Миглена Темелкова, ректор на Висше училище по телекомуникации и пощи и председател на Съвета на ректорите, Елена Кенарова, началник отдел „Образование“ в дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна, както и множество представители на фирми-партньори.

В емоционалното си поздравително слово към завършващите, проф. Андреева ги окуражи с цитат от думите на Чърчил: „Никога не се предавайте – никога, никога, никога, никога; нито за големи, нито за малки неща; нито за значими, нито за незначителни; никога не се предавайте, освен на убежденията си за чест и здрав разум… "

Янко Маринов, известният български органист и пианист, направи церемониите още по-специални с музикалните си произведения, които преливаха от радост и емоция.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ТУ - Варна