Мобилно меню

Димитър Бербатов гостува в Икономически университет – Варна

Популярният бивш футболист ще се включи в дискусия на тема "Спорт, образование и бизнес – по моя начин"
Димитър Бербатов гостува в Икономически университет – Варна

Популярният бивш футболист на ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм, Монако и националният отбор на България - Димитър Бербатов, ще гостува на Икономическия университет във Варна. Визитата ще е по покана на студентския съвет към висшето учебно заведение.

Срещата с Димитър Бербатов в ИУ-Варна ще е на 6 октомври, в зала АУЛА, от 13 часа. Дискусията ще е на тема

"Спорт, образование и бизнес – по моя начин" 

Димитър Бербатов е обявен за Мъж на годината в България през 2009 година. Обявяван е за Футболист № 1 на България рекордните 7 пъти - през 2002, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010 година. Димитър Бербатов е  Играч на сезона за Монако през 2014 година, Играч на сезона за Фулъм за 2012/13 година, Играч на сезона за Тотнъм за 2006/07 година. Носител е и на други индивидуални отличия във футбола. През 2008 година основава фондация на свое име, която отличава изявени деца. Основната мисия на фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света.

На 10 ноември 2018 г. Димитър Бербатов представя своята първа автобиография – „По моя начин“.

2023 © Варна е

Във Варненския свободен университет отбелязаха Международния олимпийски ден

Студентите участваха в различни състезания и спортни инициативи, които се проведоха в спортната зала и парка на университета
Във Варненския свободен университет отбелязаха Международния олимпийски ден

В навечерието на Олимпийските игри в Париж и Деня на българския олимпиец, студенти и преподаватели от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" се включиха в отбелязването на Международния олимпийски ден - 23 юни, по покана на Българския олимпийски комитет.

Студентите участваха в различни състезания и спортни инициативи, които се проведоха в спортната зала и парка на университета. В мини турнира се включи университетският отбор по футбол, проведоха се игри по баскетбол, бадминтон, бокс, бойни спортове и щафети. Участваха възпитаници на специалностите "Право", "Защита на националната сигурност", "Строителство на сгради и съоръжения", "Психология", "Международен бизнес" и "Хореография".

Виктори Акачи от Нигерия, който се обучава в специалност "Международен бизнес на английски език", демонстрира блестящи боксови и футболни умения и вече е част от представителния отбор на университета.

Участието на студенти и преподаватели от ВСУ "Черноризец Храбър" в отбелязването на Международния олимпийски ден подчертава важността на спорта в университетската общност, насърчава физическата активност, изгражда екипен дух и обединява студентите. Участниците в събитието получиха грамоти от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Всяка година на 23 юни под егидата на МОК хиляди градове на планетата се включват в традиционната инициатива за отбелязване на Международния олимпийски ден. На тази дата преди 128 години в парижкия университет "Сорбоната" се ражда и официализира идеята за възстановяването на древните олимпиади в съвременния им вариант. Българският олимпийски комитет също отбелязва с редица активности празника, заедно с Деня на българския олимпиец.

Тази година посланието на президента на МОК Томас Бах гласи:

"Спортът винаги изгражда мостове и обединява хората в мир и солидарност. В този Олимпийски ден, моля, присъединете се към нас, докато призоваваме всички по света: Дайте шанс на мира!"

2024 © Варна е