Мобилно меню

Димитър Бербатов гостува в Икономически университет – Варна

Популярният бивш футболист ще се включи в дискусия на тема "Спорт, образование и бизнес – по моя начин"
Димитър Бербатов гостува в Икономически университет – Варна

Популярният бивш футболист на ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм, Монако и националният отбор на България - Димитър Бербатов, ще гостува на Икономическия университет във Варна. Визитата ще е по покана на студентския съвет към висшето учебно заведение.

Срещата с Димитър Бербатов в ИУ-Варна ще е на 6 октомври, в зала АУЛА, от 13 часа. Дискусията ще е на тема

"Спорт, образование и бизнес – по моя начин" 

Димитър Бербатов е обявен за Мъж на годината в България през 2009 година. Обявяван е за Футболист № 1 на България рекордните 7 пъти - през 2002, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010 година. Димитър Бербатов е  Играч на сезона за Монако през 2014 година, Играч на сезона за Фулъм за 2012/13 година, Играч на сезона за Тотнъм за 2006/07 година. Носител е и на други индивидуални отличия във футбола. През 2008 година основава фондация на свое име, която отличава изявени деца. Основната мисия на фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света.

На 10 ноември 2018 г. Димитър Бербатов представя своята първа автобиография – „По моя начин“.

2023 © Варна е

Благотворителна инициатива "Баба Марта с кауза" организираха студенти от ВСУ

Събраните средства са дарени на Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал Виница
Благотворителна инициатива "Баба Марта с кауза" организираха студенти от ВСУ

Клуб "Еклектика" към Студентския съвет на Варненския свободен университет събра 1102 лева от първата си благотворителна инициатива "Баба Марта с кауза". Приходите от базара бяха дарени на 1 март 2024 г. на Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал Виница.

Базарът продължи от 23 февруари до 1 март 2024 г. в университета и на още три локации във Варна - Социалната чайна, The Center World и AMAKids Варна, където се продаваха ръчно изработени от студентите мартеници, накити, чанти и портмонета от рециклирани материали. Това не само показа творческите способности на студентите, но изрази позицията на клуб "Еклектика" към устойчивостта на материалите за съвременно изкуство, традициите и културата. На всички локации бяха поставени кутии за дарения, с които посетителите да подкрепят каузата.

Клуб "Еклектика" обединява талантливи студенти от Архитектурния факултет на Варненския свободен университет, които творят в областта на дизайна, модата, изобразителното изкуство и литературата. Част от членовете бяха отличени с грамота "Златно сърце" за доброволчество.

Сърцатото семейство на ВСУ "Черноризец Храбър" показа за пореден път своята готовност за съпричастност и подкрепа на благородни инициативи. От своя страна Студентският съвет изрази искрена благодарност към Академичното ръководство на университета, Социалната чайна, танцовото училище The Center World, академия AMAKids Варна и рекламната агенция New Art за подкрепата и съдействието им в организирането на събитието.

2024 © Варна е