Мобилно меню

Курсантка – военен лекар от ВВМУ "Никола Й. Вапцаров" с ново отличие от "Студент на годината"

Отличени бяха още двама студенти от Висшето военноморско училище във Варна, възпитаник на Медицинския университет бе обявен за най-добър чуждестранен студент у нас
Курсантка – военен лекар от ВВМУ "Никола Й. Вапцаров" с ново отличие от "Студент на годината"

 

"Златното момиче" на Висшето военноморско училище във Варна главен старшина Филотея Димитрова за втора поредна година получи отличие от наградите "Студент на годината". Тя беше наградена за високи постижения в образованието и личностното развитие в професионално направление "Спорт".

Още двама възпитаници на ВВМУ "Никола Й. Вапцаров" бяха отличени в тазгодишното издание на наградите "Студент на годината". Димитър Димитров спечели първо място в категорията "Природни науки, математика и информатика", а колегата му Антон Атанасов стана първи подгласник в същата категория. И двамата се обучават в специалност "Киберсигурност" в Морско училище.

Възпитаник на Медицинския университет във Варна бе обявен за най-добър чуждестранен студент у нас. Отличието бе връчено на Марк Шнайдер от Германия.

Кметът на Варна Иван Портних отправи специални поздравления към наградените студенти от официалния си профил в социалните мрежи.

"Поздравления на отличените млади хора! Бъдете здрави и все така успешни! Отличията доказват за пореден път високото ниво на висшето образование във Варна!"

За 16-и път Националното представителство на студентските съвети излъчи отличията "Студент на годината" за най-успешни и активни студенти у нас през изминалата година. Награди бяха раздадени в над 12 категории в образователната сфера. В конкурса участваха представители на 40 висши учебни заведения от цялата страна.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ВВМУ "Н. Й. Вапцаров"

Дипломираха се студентите от Випуск 2023 на Технически университет – Варна

13 пълни отличници от факултетите получиха златни значки и картини лично от ректора на университета – проф. д-р Драгомир Пламенов
Дипломираха се студентите от Випуск 2023 на Технически университет – Варна

В празнична атмосфера 750 абсолвенти от четирите факултета на Технически университет – Варна се дипломираха на две тържествени церемонии, които се проведоха на 12 май 2024 г. в зала 1 на ФКЦ – Варна. По традиция, дипломите бяха връчени от ректора, заместник-ректорите, деканите и ръководителите на катедри. 13 пълни отличници от факултетите получиха златни значки и картини лично от ректора на университета – проф. д-р Драгомир Пламенов. Със сребърни значки бяха наградени още 141 абсолвенти за отличен успех.

Ректорът поздрави абсолвентите с думите:

„Скъпи абсолвенти, и аз се вълнувам с вас, защото преди години и аз от тази сцена получих дипломата си от проф. д.т.н. инж. Асен Недев, ректор на ТУ-Варна от 1991 до 1999 г., който е наш гост днес. Пожелавам ви здраве, лична хармония и късмет, които да са постоянен спътник в живота ви, както и възходящо професионално развитие и реализация. В последното не се съмнявам и не се съмнявайте и вие, защото университетът е гарант за просперитет. Не случайно мотото на ТУ – Варна е „От възможност към действителност“, и не случайно един от нашите слогани е „Университет с традиции за студенти с бъдеще“, затова бъдете горди притежатели на дипломата от Технически университет – Варна, и ви уверявам, че тя ще ви отвори много врати. Бъдете смели, защото съдбата обича смелите, и съдбата помага на смелите.“

Официални гости на церемониите на факултетите: Машинно-технологичен факултет, Корабостроителен факултет, Електротехнически факултет и Факултет по изчислителна техника и автоматизация бяха проф. д-р Андрияна Андреева, областен управител на Областна администрация – Варна, доц. д-р инж. Медиха Хамза, депутат в 49-тото Народно събрание, проф. д-р Миглена Темелкова, ректор на Висше училище по телекомуникации и пощи и председател на Съвета на ректорите, Елена Кенарова, началник отдел „Образование“ в дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна, както и множество представители на фирми-партньори.

В емоционалното си поздравително слово към завършващите, проф. Андреева ги окуражи с цитат от думите на Чърчил: „Никога не се предавайте – никога, никога, никога, никога; нито за големи, нито за малки неща; нито за значими, нито за незначителни; никога не се предавайте, освен на убежденията си за чест и здрав разум… "

Янко Маринов, известният български органист и пианист, направи церемониите още по-специални с музикалните си произведения, които преливаха от радост и емоция.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ТУ - Варна