Мобилно меню

На тържествена церемония: Абсолвенти от Корабостроителния факултет при ТУ-Варна получиха дипломите си

Преподавателите им изразиха увереност, че инженерното образование осигурява възможности за успешна професионална кариера в сферата на икономиката и управлението на страната
На тържествена церемония: Абсолвенти от Корабостроителния факултет при ТУ-Варна получиха дипломите си
282

Абсолвентите от випуск 2022 на 9 бакалавърски и магистърски програми на Корабостроителния факултет при ТУ-Варна получиха своите дипломи на тържествена церемония. Облечени с академични тоги и шапки, в присъствието на своите родители, приятели и близки, дипломантите получиха поздравления от заместник-ректор, декан на факултета и ръководителите на катедри.

В приветствието си от името на академичното ръководство доц. д-р инж. Мария Маринова отбеляза, че дипломирането всъщност е етап от обучението и самоусъвършенстването, което продължава през целия живот. Тя се обърна към младите хора като цитира мисълта на промишления инженер Тим Кук.

"Не се задоволявайте със света, който сте наследили. Предизвикателство никога не е било разрешено без хора, които мислят по различен начин. Мислете различно и следвайте мечтите си!"

В поздравителните си слова, ръководителите на катедри от Корабостроителния факултет подчертаха, че поколения възпитаници на Технически университет – Варна са гръбнака на българската икономика и увериха абсолвентите, че инженерната дипломата, която получават им осигурява възможности за успешна професионална кариера в сферата на икономиката и управлението на страната.

Всички първенци от образователните степени „бакалавър“ и „магистър“ от специалностите: „Индустриален дизайн“, „Инженерна екология“, „Защита на населението при бедствия и аварии“, „Експлоатация на флота и пристанищата“, „Корабоводене“, „Топлотехника и възобновяеми енергийни източници“, „Проектиране на морски уредби и системи“, „Корабостроене и морска техника“ и „Корабни машини и механизми“ получиха дипломи и значки за висок успех.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър ТУ - Варна

Кандидатстудентска борса представя условията за обучение във Варна

Зрелостниците ще получат актуална информация за условията за кандидатстване, срокове, прием, семестриални такси, студентски стажове, както и опциите за професионална реализация след завършване на висшето си образование
Кандидатстудентска борса представя условията за обучение във Варна
72

Кандидатстудентска борса – Варна 2023 ще се проведе на 24 март (петък) от 10.00 до 16.00 часа в Младежкия дом във Варна, бул. „Цар Освободител“ №27. Събитието се организира от Център за кариерно ориентиране, дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна и съвместно с всички шест университета в града.

Бъдещите студенти  ще имат възможност да получат актуална информация за условията за кандидатстване, срокове, прием, обучение, семестриални такси, студентски стажове, както и опциите за професионална реализация след завършване на висшето си образование.

Всеки ученик и родител ще бъдат индивидуално консултирани от представителите на:

  • Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов";
  • Висше военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров";
  • Икономически университет - Варна;
  • Технически университет - Варна.
  • Варненски свободен университет "Черноризец Храбър";
  • Висше училище по мениджмънт;
2023 © Варна е / снимка: МУ - Варна