Мобилно меню

Споделено пространство за студенти откриха в Икономически университет – Варна

Общуването е важно за генериране на креативни идеи и развитие на критичното мислене, подчерта ректорът на ИУ-Варна проф. Евгени Станимиров
Споделено пространство за студенти откриха в Икономически университет – Варна

Споделено пространство за студенти - Coworking Space, откриха в Икономически университет – Варна. То се намира на етаж Н – 4 в академичната сграда и в неговата уютна атмосфера младите хора ще имат възможност да се срещат, за да обменят идеи, да работят заедно в екип, да учат и да творят. Инициативата е реализирана със съдействието на "УниКредит Булбанк", чиито представители присъстваха по време на откриването на споделеното пространство. Андреа Тониети - член на УС на банката отправи специално послание към студентите, което вписа в почетната книга на дарителите на ИУ – Варна.

Мисли и мечтай смело! Учи и работи упорито! И се наслаждавай на всеки ден от своето пътешествие!

Той получи от ректора на ИУ-Варна проф. Евгени Станимиров почетна грамота за дарител на Икономически университет – Варна.

В словото си по време на откриването проф. Станимиров изтъкна, че общуването и споделянето са важни за развитието на критично мислене, което е решаващо за успех в променящия се свят на изкуствен интелект, дигитална трансформация, дълбоки иновации, мета-вселени, дигитални имунни системи и др. Ректорът на ИУ-Варна подчерта увереността си, че споделеното пространство за студенти в ИУ-Варна ще създаде предпоставки за общуване и генериране на креативни идеи.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Икономически университет – Варна

UniRank: Икономически университет – Варна е на първо място сред вузовете във Варна

Според водещия международен портал за висше образование ИУ-Варна е в Топ 10 на висшите училища в България
UniRank: Икономически университет – Варна е на първо място сред вузовете във Варна

UniRank – независимата световна информационна търсачка за висше образование, класира Икономически университет - Варна на първо място сред висшите училища във Варна за 2024 г. и го позиционира в Топ 10 от общо 48, наблюдавани в България. Уеб метриката, по която се извършва класирането, е базирана на валидни и безпристрастни уеб показатели, предоставени от независими източници, а не на данни, посочени от самите университети.

Според UniRank Икономически университет – Варна е на 4 място по популярност в YouTube, на 6 място в класацията на университетите в Instagram за 2024 г. и в Топ 7 по последователи в X (бившия Twitter).

UniRank е водеща международна директория за висше образование и търсачка, включваща отзиви и класации на над 13 880 официално признати университети и колежи в 200 държави. Тя има за цел да отговори на въпроса „Кои са най-популярните университети?" по държави или региони, като отчита обективни критерии – акредитация от държавен орган, предлагане на бакалавърски, магистърски и докторски степени на обучение, достъпност до ресурси, видимост в уеб пространството, високи постижения, доверие и авторитет.

2024 © Варна е