Мобилно меню

Благотворителен коледен базар провеждат в курорта Св. Св. Константин и Елена

Събитието ще е от 15 до 23 декември в комплекс "Приморски", в центъра на курорта
Благотворителен коледен базар провеждат в курорта Св. Св. Константин и Елена

Курортният комплекс Св. Св. Константин и Елена край Варна ще е домакин на благотворителен коледен базар, който ще се проведе в периода от 15 до 23 декември в комплекс "Приморски", в центъра на курорта. 

Коледният базар тази година ще бъде с благотворителна кауза в подкрепа на училище за деца с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов".

"Заповядайте на място, където гости и местни жители ще могат да се потопят в атмосферата на коледните празници и да се насладят на множество забавления и изненади", призовават организаторите.

На базара в търговски център "Приморски" цялото семейство ще намери по нещо за себе си – от заведения, които са включили в менютата си ястия и коктейли на коледна тематика, до щандове, предлагащи ръчно изработени изделия, декорации, сладки изкушения, топли напитки и греяно вино.

"Очакваме Ви с изобилие от вълшебство и коледна радост, които ще създадат незабравими спомени, докато подготвяте подаръци за най - близките си", гласи призивът на кк "Св. Св. Константин и Елена".

Посетителите ще имат възможност да се насладят на разнообразна музикална и артистична програма, като за веселата атмосфера ще допринесат различни изпълнители, DJ, детски музикални и танцови формации. Изкусните кулинари шеф Венци Узунов и шеф Филип Спасов ще се включат в благотворителната инициатива със свои интерпретации на популярни коледни ястия. Още много изненади за малки и големи са подготвили партньорите на инициативата от Фермерски пазар и Улицата на готвачите.

Благотворителният коледен базар в курорта Св. Св. Константин и Елена може да бъде посетен всеки ден от 15 до 23 декември, от 12 до 21 часа.

2023 © Варна е

Украински жени - лидери, се събраха на конференция във Варна

Глобалната платформа United Women има за цел да обедини жените - лидери, по целия свят, за постигане на мир, сигурност и социална справедливост
Украински жени - лидери, се събраха на конференция във Варна

Повече от 70 украински жени - лидери, представляващи различни неправителствени организации в България, се събраха на форум във Варна на 1 април, който се състоя в хотел "Черно море". Целта на инициативата е да изрази подкрепа за мисията на глобалната платформа за обединяване на жените United Women. Срещата, която е и първа по рода си за United Women, България, бе подкрепена от общественици и представители на благотворителни организации, убедени във важността и необходимостта на тази инициатива. Платформата United Women има за цел да обедини жените - лидери, за постигане на мир, сигурност и социална справедливост. 

Повече от 6 милиона души (предимно жени и деца) са напуснали Украйна през последните две години, сочи статистика на ООН. United Women изразява загриженост към тяхната съдба и се стреми да създаде условия за жените, които остават да живеят в чужбина, да реализират потенциала си и да водят активен живот.

На събитието във Варна присъстваха майки от Украйна и техните деца, които - принудени да избягат от войната, сега живеят във Варна. Те споделиха, че за тях Варна се е превърнала във втори дом, който любезно ги е приютил. Децата изпяха в хор песента „Перлата на Украйна". 

По време на срещата във Варна бяха ратифицирани Декларацията и Работната концепция на United Women. Участниците във форума изразиха категорично намерение да обединят усилията си в застъпничеството за мир, защита на правата на жените и децата, и борба с насилието срещу тях.

Призив към жените на Украйна и целият свят да се присъединят към инициативата на платформата United Women и да се борят за съвместно постигане на целите за мир, сигурност и социална справедливост, отправиха Анастасия Петренко и Алена Николаенко. Анастасия Петренко е основател на международната платформа United Women, победител от номинацията “Доброволец на годината от 2014 до 2022“ и основател на женския клуб “SCL” в Украйна. Алена Николаенко е председател на Всеукраинската обществена организация “Съвет на многодетните семейства на Украйна“. 

Международната инициатива на платформата United Women разкрива възможности и нови хоризонти, и дава нова посока на глобалното женско лидерство. Идеята, целите и мисията, които са в основата на United Women съответстват напълно на съдбата и амбициите на украинските жени. Всяка участничка в срещата във Варна изрази желанието си да се присъедини към платформата. 

Начало на международното обединение United Women е поставено на 4 март 2024 година в Братислава, когато повече от 100 украински жени - лидери, представляващи различни обществени организации в 15 страни, включително и Украйна, решават да създадат единна платформа за подкрепа, със седалище в Швейцария и представителства в 14 държави.

Следващите срещи на жените - лидери от платформата United Women, ще се състоят през април в градове в Полша, Румъния, Швейцария, Холандия и Испания. 

2024 © Варна е / снимки и видео: United Women