Мобилно меню

Благотворителен концерт "Заедно за Веси" организират във Вълчи дол

Целта на инициативата е да помогне за събиране на средства за лечение на 12-годишното момиче
Благотворителен концерт "Заедно за Веси" организират във Вълчи дол

Благотворителен концерт в помощ на 12-годишната Веселина ще има във Вълчи дол на 14 май, вторник. Той е част от мащабната кампания, чиято цел е в кратък срок да бъдат събрани 37 500 евро за спешна и сложна операция на момичето в Турция. Концертът е организиран от учители от СУ „Васил Левски“ в гр. Вълчи дол. 

Залата на Културния дом в града ще бъде предоставена за събитието, а домакините организират базар във фоайето, на който ще се продават домашно приготвени храни, ръчно изработени сувенири и декорация предоставени от местни жители, както и книги. „Ако някой у дома има книги, с които чувства, че може да се раздели, ще бъде чудесно да ги донесе, за да подкрепи кампанията“, обясни техническият организатор на Културен дом - гр. Вълчи дол Гергана Димитрова.

В концерта ще вземат участие местни изпълнители, както и гости от съседни градове. Концертът „Заедно за Веси“ ще бъде със специалното участие на ученици от 6-и и от 12-и клас на СУ „Васил Левски“ град Вълчи дол. В благотворителната проява ще се включат също Виктор Бояджиев, клуб „Етно танци“ и Вокална група „Славейче“ на СУ „Васил Левски“ град Вълчи дол. На сцената ще излязат още Фолклорен клуб „Жарава“ към Народно читалище „Димитър Благоев 1907“, Школа по народни танци „Пламъче“ към детска градина „Здравец“, група „Веселушки“, Женска фолклорна група „Теменуга“, оркестър „Соколи“, дует Владо и Стелко и Милена Петрова – всички от Вълчи дол. Гости на благотворителния концерт ще бъдат също трио „Слънчево“, фолклорен ансамбъл „Слънце“ от град Суворово, както и изпълнители от Ветрино: Детска вокална група „Цветница“, Стефани Стефанова, Димитър Петров и Детски танцов ансамбъл „Ветринче“. 

Концертът започва в 18 часа на 14 май 2024 г. Входът ще е срещу билет от 5 лева, а сумата ще бъде изцяло дарена за спасяването на Веси.

Всеки може да помогне, и като остави посилна за него сума в кутиите за дарения на различни места в града или внесе пари в приложената банкова сметка.

  • Банка: ДСК
  • Титуляр: Ангелина Веселинова Ангелова
  • IBAN: BG-68STSA93000019891820
  • Основание: Дарение за Веселина Веселинова
2024 © Варна е

Още 14 000 лв от стотинки бяха събрани в последната кампания "Аз Вярвам и Помагам"

Така сумата събрана само от стотинки набъбна до почти 80 000 лв.
Още 14 000 лв от стотинки бяха събрани в последната кампания "Аз Вярвам и Помагам"

На последното мащабно събитие за събиране на капачки, стотинки и парични дарения, което се проведе на 20 април 2024 г., пред Катедрален храм „Св. Успение богородично“, бяха събрани малко над 14 000 лв само на стотинки, съобщиха организаторите на благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам“.

За последните няколко мащабни благотворителни събития, до този момент, са събрани на стотинки 64 498,73 лв, а след последното събитие и въпреки лошото време общата сума набъбна до 78 569, 97 лв събрани стотинки в подкрепа на кампания „Аз Вярвам и Помагам“.

"Сърдечно благодарим на всеки от Вас, който вярва в нас и събира капачки, стотинки, дарявани парични дарения по нашата официална банкова сметка или си купува от всички продукти с кауза на нашите партньори. Благодарим и на всички доброволци, защото без Вас този успех ще бъде нашата мечта, а Вие ни помагате да я осъществим," обобщават организаторите.

Както ВАРНА Е информира, на 20 април 2024 г. по време на юбилейното 10-о мащабно събитие за събиране на капачки, стотинки и парични дарения „Празник на рециклирането „Аз Вярвам и Помагам“, въпреки проливният дъжд и студеният вятър, хиляди хора предадоха своите събрани пластмасови капачки, като резултат за деня бяха събрани 26 000 килограма, което в парична стойност са 19 500 лв., които бяха преведени по официалната банкова сметка на кампанията.

Студеният дъжд и бурният вятър не успя да спре стотиците желаещи да посетят и щанда на благотворителния базар „Аз Вярвам и Помагам“, където всеки от тях можеше да си вземе срещу дарение, продукти и артикули с кауза предоставени от партньорите на инициативата.

Благодарение на всички предоставени безвъзмездно продукти и артикули с кауза от партньори и благодарение на стотиците дарители по време на базара бяха събрани 9 209,50 лв, които бяха внесени по официалната банкова сметка на кампанията. По време на събитието за първи път се включиха и нови партньори с кауза. Ресторанти  Fratelli, в подкрепа на доброволците, дариха и доставиха на площада пред Катедралата 200 броя различни видове и прясно изпечени малки "пици с кауза", а заведения Sofresh се погрижиха с дарени над 200 броя лимонади. В подкрепа на доброволците се включиха със сандвичи от Skyfoodbg, които дариха и доставиха над 300 броя сандвичи, а професионалистите на сладкарница Складът / Wine & Liquor store за поредно събитие бяха изработили ръчно стотици сладки.

2024 © Варна е / снимки: "Аз вярвам и помагам"