Мобилно меню

Благотворителна акция в подкрепа на децата на загинали полицаи се провежда тази събота във Варна

На входа на морската градина ще бъде демонстрирана техника и екипировка, която използват пазителите на реда в своята работа, ще има и благотворителен концерт
Благотворителна акция в подкрепа на децата на загинали полицаи се провежда тази събота във Варна

Поредното издание на благотворителната кампания "С обич за децата в памет на бащите герои" ще е тази събота във Варна. Благородната инициатива е на Синдикалната федерация на служителите на МВР и е в подкрепа на семействата на полицаи, пострадали при изпълнение на своя професионален дълг.

Събитието се провежда под патронажа на кмета на Варна Иван Портних и с подкрепата на общината, Варненската и Великопреславска света митрополия и МВР-Варна. Благотворителна акция ще е край Слънчевия часовник в Морската градина. Точно в 16 часа вой на полицейски и противопожарни сирени ще обяви начало на събитието. По традиция ще бъде експонирана екипировка, която използват пазителите на реда в своята работа.  Ще бъде показана техника от различни структури на МВР – пожарна, полиция, жандармерия, гранична полиция, Министерството на отбраната. Посетителите на събитието ще имат възможност да се запознаят с нея отблизо.

Предвиден е и благотворителен концерт на входа на морската градина, който ще бъде открит от оркестъра на Военноморските сили, който ще изпълни тържествени маршове и любими мелодии от филми. В концерта ще участват също Гайдарска школа „Тракия“ и възпитаници на вокалния педагог Мила Маврова, клубът по танци „Стар Денс“ и танцова школа „Стил Денс“. Павлинка и Елица Тодорови ще представят своите ученици от школата по Народно пеене „Фолклорна магия“ и НУИ „Добри Христов“. В 17 ч. на сцената ще излязат вокална група „Ейнджъл войсис“. Своето изкуство ще покаже балетна школа „Звездна дъга“, както и енергичните танцьори от клуб по спортни танци „Кристал“ и Брейк формация „Крейзи Форс“. Своята подкрепа с изпълненията си ще дадат млади таланти от СУ за Хуманитарни науки и изкуства “Константин Преславски”. В концерта, който ще продължи до 18 часа ще се включат също хип-хоп танцова група „Artistix“, Purple magic kangoo club, танцов спортен клуб „Черно море“. Сенсей Никола Григоров ще представи своите възпитаници от Айкидо доджо, а Пламен Кондов – учениците на клуб „Шън Лун“. Популярният фолклорен клуб „Моряците“ ще сложи финал на събитието с дълго хоро.

Кампанията „С обич за децата в памет на бащите герои” е единствена по мащаб в страната.  

Всеки може да даде своята подкрепа и в дарителската банкова сметка: BG51UBBS80021014037340, за връзка с организаторите – телефон 0878 902 193, Красимир Костов.

2023 © Варна е

Благотворителна инициатива "Баба Марта с кауза" организираха студенти от ВСУ

Събраните средства са дарени на Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал Виница
Благотворителна инициатива "Баба Марта с кауза" организираха студенти от ВСУ

Клуб "Еклектика" към Студентския съвет на Варненския свободен университет събра 1102 лева от първата си благотворителна инициатива "Баба Марта с кауза". Приходите от базара бяха дарени на 1 март 2024 г. на Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал Виница.

Базарът продължи от 23 февруари до 1 март 2024 г. в университета и на още три локации във Варна - Социалната чайна, The Center World и AMAKids Варна, където се продаваха ръчно изработени от студентите мартеници, накити, чанти и портмонета от рециклирани материали. Това не само показа творческите способности на студентите, но изрази позицията на клуб "Еклектика" към устойчивостта на материалите за съвременно изкуство, традициите и културата. На всички локации бяха поставени кутии за дарения, с които посетителите да подкрепят каузата.

Клуб "Еклектика" обединява талантливи студенти от Архитектурния факултет на Варненския свободен университет, които творят в областта на дизайна, модата, изобразителното изкуство и литературата. Част от членовете бяха отличени с грамота "Златно сърце" за доброволчество.

Сърцатото семейство на ВСУ "Черноризец Храбър" показа за пореден път своята готовност за съпричастност и подкрепа на благородни инициативи. От своя страна Студентският съвет изрази искрена благодарност към Академичното ръководство на университета, Социалната чайна, танцовото училище The Center World, академия AMAKids Варна и рекламната агенция New Art за подкрепата и съдействието им в организирането на събитието.

2024 © Варна е