Мобилно меню

Благотворителна кампания "Дари Кръв, Спаси Живот" организира Спартак (Варна)

Инициативата ще е на 20 октомври, а мобилният пункт за кръводаряване ще бъде разположен на територията на футболния комплекс на клуба
Благотворителна кампания "Дари Кръв, Спаси Живот" организира Спартак (Варна)

Футболен Клуб Спартак Варна съвместно с Трибуна "Соколъ" обявяват своята нова благотворителна кампания "Дари Кръв, Спаси Живот", предназначена да подкрепи общността и да спаси животи. Събитието ще се проведе на 20 октомври от 10:00 на територията на футболния комплекс на клуба и обещава да бъде ден на солидарност и обич към Варна и нейните жители.

То ще се реализира със съдействието на първия в България мобилния пункт за кръводаряване, закупен във Варна със средства, събрани от инициативата "Аз Вярвам и Помагам". Мобилният пункт ще бъде на разположение на всички граждани на града, които искат да дарят кръв и да направят добро дело.

Кампанията "Дари Кръв, Спаси Живот" цели да насърчи обществото да се включи в благотворителната акция. Феновете на Спартак Варна, както и всички варненци, които решат да дарят кръв в този ден, ще бъдат наградени със специална отстъпка от 20% за всички артикули във фен магазина на отбора.

Събитието е отворено за всички, които искат да се присъединят и да променят живота на онези, които имат нужда.

Футболен Клуб Спартак Варна остава ангажиран с подкрепата на общността и се надява, че тази благотворителна кампания ще бъде успешна и ще допринесе за спасяването на много животи.

2023 © Варна е / снимка: „Аз вярвам и помагам“

Балетна школа За принцеси осинови бял вълк от Варненския зоопарк

Грациозното животно ще носи името Акита по инициатива на своите благодетели
Балетна школа За принцеси осинови бял вълк от Варненския зоопарк

Един от красивите бели вълци във Варненския зоопарк вече има своя осиновител. Балетна школа За принцеси ще финансира грижите за силното и енигматично животно в рамките на година, съобщи за ВАРНА Е ръководителят на школата Йонка Иванова. Белият вълк ще носи името Акита по инициатива на своите благодетели.

"Искахме да помогнем на някое от по-големите животни в зоопарка, защото сметнахме, че може би чисто финансово изискват повече ресурс и имат повече нужди, а и щом го видяхме просто се влюбихме в него", разкрива Йонка Иванова за първата среща на Балетна школа За принцеси с Акита.

"Моето желание е да възпитам в децата уважение към всичко, което ни заобикаля и готовност винаги да си помагаме", подчертава грациозната дама, която е художествен ръководител на Балетна школа За принцеси.

Освен че вършат добри дела за животните във варненския зоопарк, малките възпитанички на Йонка Иванова вече се подготвят и за следващата си голяма изява пред публика. На 20 април във Фестивалния и конгресен център в морската столица, Балетна школа За принцеси ще представи спектакъла си "20 диаманта", който ще включва 20 впечатляващи танца на малките балерини. Билетите ще бъдат пуснати за продажба на 1 април, съобщи още Йонка Иванова.

2024 © Варна е