Мобилно меню

Дарения за бедстващите хора в Турция и Сирия приемат в ДКС във Варна

14 души от Доброволното формирование към Община Варна имат готовност да се присъединят към спасителните екипи в Турция, обяви кметът Иван Портних
Дарения за бедстващите хора в Турция и Сирия приемат в ДКС във Варна
61

Пункт за дарения за бедстващите хора от Турция и Сирия беше отворен в Двореца на културата и спорта във Варна. Работното време на пункта е от 8 до 19 ч., а достъпът до него е край вход 6 на Спортна зала. Според актуална информация на БЧК, за нуждаещите се хора в Турция и Сирия в момента най-необходими са топлите дрехи и завивки, които трябва да са нови или добре запазени и чисти. Събраните в пункта на община Варна в ДСК дарения ще бъдат предавани своевременно на БЧК, а първата пратка от морската столица за засегнатите от земетресенията райони ще отпътува в събота.

Кметът на Варна Иван Портних обяви, че варненци се присъединяват към траура и съчувстват на пострадалите хора.

Мащабът на опустошенията след земетресенията в Турция и Сирия е неописуем. Варненци винаги са били съпричастни, затова вярвам, че отново ще отворим сърцата си и ще подкрепим активно бедстващите  хора.

Иван Портних съобщи, че към момента 14 души от Доброволното формирование към Община Варна имат готовност да се присъединят към спасителните екипи в Турция. "Тъй като формированието действа по закона за бедствията и авариите, в контакт сме с ръководството на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и при заявка от тяхна страна хората ще бъдат изпратени", допълни той.

2023 © Варна е

Първият в България мобилен пункт за кръводаряване ще е във Варна

Това стана възможно благодарение на кампанията "Аз Вярвам и Помагам", продължава набирането на средства за втора детска линейка в морската столица, както и за медицинско оборудване за Детската хирургия в МБАЛ "Св. Анна - Варна"
Първият в България мобилен пункт за кръводаряване ще е във Варна
36

"Много скоро Варна ще разполага с първия в България мобилен пункт за кръводаряване в помощ на хиляди бебета, деца и възрастни!" Това съобщи създателят на благотворителната кампания "Аз Вярвам и Помагам" в социалните мрежи. Средствата за мобилния пункт вече са събрани и до 10 дни ще бъде подписан договор за производството му с турската компания EMS.

"Поклон и благодарност към всеки от Вас, който подкрепя кампанията "Аз Вярвам и Помагам", вярва в нея и я уважава!"

Организаторите на кампанията припомнят, че с набирането на средствата за мобилния пункт за кръводаряване е изпълнена само първата цел от плана, наречен "Кауза Половин Милион"

Продължава събирането на средства за:

Кауза 2: Втора Детска/неонатална линейка "Аз Вярвам и Помагам" в помощ на хиляди новородени бебета;

Кауза 3: Изключително ценни медицински апаратури и оборудване за нуждите на най-голямото отделение по Детска хирургия в Източна и Североизточна България, което се намира в МБАЛ "Св. Анна - Варна".

Всеки, който желае да дари средства в подкрепа на кампанията, трябва да използва банковата сметка на кампанията "Аз Вярвам и Помагам":

Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД (ПОЩЕНСКА БАНКА)

IBAN: BG57BPBI79451069521301

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: СДРУЖЕНИЕ "АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ"

Основание: Дарение

Всяко левче е значимо, всяко дарение е ценно!

2023 © Варна е