Мобилно меню

Дарете използваната коледна елха на животните, призовават от Варненския зоопарк

Зоологическата градина в морската столица за поредна година провежда кампанията „Второ приложение на коледните и новогодишни дръвчета“
Дарете използваната коледна елха на животните, призовават от Варненския зоопарк
59

И през 2023-та зоопаркът във Варна организира традиционната си кампания „Второ приложение на коледните и новогодишни дръвчета“. Какви са целите на инициативата поясни директорът на зоологическата градина Иванка Стоянова:

„Елхичките и борчетата са предпочитана храна през зимните месеци от нашите животни и чудесно украшение за местообитанията на хищници, маймуни и птици. Даренията се приветстват и насърчават всяка година и се разглеждат като начин за минимизиране на отпадъците“.

Няма краен срок за предаване на използвани коледни дръвчета, тъй като някои хора предпочитат да запазят празничната украса през целия месец януари. Освен частни дарители, варненският зоопарк се радва и на корпоративни подаръци от развъдници и търговци на коледни елхи, които разполагат с нереализирани количества борчета и елхички.

Всеки, който желае да дари коледно дръвче, може да го остави на касата на зоопарка всеки ден от 09.00 ч. до 16.30 ч. Допълнителни въпроси може да бъдат отправяни на e-mail: info@varna-zoo.com, както и на телефона на касата - 052/820 611, уточняват от варненската зоологическа градина.

2023 © Варна е / снимки: Зоопарк Варна във Фейсбук, архив
Още по темата: Иванка Стоянова Зоопарк
Още по темата: Иванка Стоянова Зоопарк

Първият в България мобилен пункт за кръводаряване ще е във Варна

Това стана възможно благодарение на кампанията "Аз Вярвам и Помагам", продължава набирането на средства за втора детска линейка в морската столица, както и за медицинско оборудване за Детската хирургия в МБАЛ "Св. Анна - Варна"
Първият в България мобилен пункт за кръводаряване ще е във Варна
44

"Много скоро Варна ще разполага с първия в България мобилен пункт за кръводаряване в помощ на хиляди бебета, деца и възрастни!" Това съобщи създателят на благотворителната кампания "Аз Вярвам и Помагам" в социалните мрежи. Средствата за мобилния пункт вече са събрани и до 10 дни ще бъде подписан договор за производството му с турската компания EMS.

"Поклон и благодарност към всеки от Вас, който подкрепя кампанията "Аз Вярвам и Помагам", вярва в нея и я уважава!"

Организаторите на кампанията припомнят, че с набирането на средствата за мобилния пункт за кръводаряване е изпълнена само първата цел от плана, наречен "Кауза Половин Милион"

Продължава събирането на средства за:

Кауза 2: Втора Детска/неонатална линейка "Аз Вярвам и Помагам" в помощ на хиляди новородени бебета;

Кауза 3: Изключително ценни медицински апаратури и оборудване за нуждите на най-голямото отделение по Детска хирургия в Източна и Североизточна България, което се намира в МБАЛ "Св. Анна - Варна".

Всеки, който желае да дари средства в подкрепа на кампанията, трябва да използва банковата сметка на кампанията "Аз Вярвам и Помагам":

Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД (ПОЩЕНСКА БАНКА)

IBAN: BG57BPBI79451069521301

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: СДРУЖЕНИЕ "АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ"

Основание: Дарение

Всяко левче е значимо, всяко дарение е ценно!

2023 © Варна е