Мобилно меню

Десетки варненци се включиха в акцията „Дари Кръв, Спаси Живот“

Инициативата бе организирана от ФК Спартак (Варна), а мобилният пункт за кръводаряване, който е първи в България, беше позициониран в района на клубното съоръжение
Десетки варненци се включиха в акцията „Дари Кръв, Спаси Живот“

Десетки варненци, сред които много почитатели на футболния Спартак изразиха своята обществена съпричастност като се включиха в акцията под надслов „Дари Кръв, Спаси Живот“, проведена на клубния стадион.

В петъчния преди обед мобилният пункт за дарение на кръв, което е единствен в България, не остана нито за минута свободен и стана ясно, че от началото на седмицата най-много хора са дарили кръв именно на стадиона.

ФК Спартак, заедно с Трибуна „Соколъ“ е първата спортна организация, която подава ръка на кампанията, организирана от Районен център по трансфузионна хематология и благотворителна кампания за събиране на капачки и стотинки „Аз Вярвам и Помагам“.

Ръководството на ФК Спартак потвърди пред медиците, подпомагащи кръводаряването, че остава ангажиран с каузата и в подходящ момент в благотворителната кампания ще се включат и футболисти на тима. За всички включили се в кампанията днес беше осигурена специална отстъпка от 20% за всички артикули във фен магазина на клуба.

2023 © Варна е

Балетна школа За принцеси осинови бял вълк от Варненския зоопарк

Грациозното животно ще носи името Акита по инициатива на своите благодетели
Балетна школа За принцеси осинови бял вълк от Варненския зоопарк

Един от красивите бели вълци във Варненския зоопарк вече има своя осиновител. Балетна школа За принцеси ще финансира грижите за силното и енигматично животно в рамките на година, съобщи за ВАРНА Е ръководителят на школата Йонка Иванова. Белият вълк ще носи името Акита по инициатива на своите благодетели.

"Искахме да помогнем на някое от по-големите животни в зоопарка, защото сметнахме, че може би чисто финансово изискват повече ресурс и имат повече нужди, а и щом го видяхме просто се влюбихме в него", разкрива Йонка Иванова за първата среща на Балетна школа За принцеси с Акита.

"Моето желание е да възпитам в децата уважение към всичко, което ни заобикаля и готовност винаги да си помагаме", подчертава грациозната дама, която е художествен ръководител на Балетна школа За принцеси.

Освен че вършат добри дела за животните във варненския зоопарк, малките възпитанички на Йонка Иванова вече се подготвят и за следващата си голяма изява пред публика. На 20 април във Фестивалния и конгресен център в морската столица, Балетна школа За принцеси ще представи спектакъла си "20 диаманта", който ще включва 20 впечатляващи танца на малките балерини. Билетите ще бъдат пуснати за продажба на 1 април, съобщи още Йонка Иванова.

2024 © Варна е