Мобилно меню

Футболни клубове се включиха в благотворителната кампания "Да помогнем на Павел"

42-годишният варненец страда от рак на костите
Футболни клубове се включиха в благотворителната кампания "Да помогнем на Павел"

Вълна на съпричастност се надигна сред футболната общност в помощ на младия баща Павел Станчев, който води неравна битка с коварна и много рядка болест - Сарком на Юинг – рак на костите.

Отборите на ПФК "Черно море 1913" , "Добруджа 1919" и "Спартак Варна 1918" се включиха в благотворителната инициатива "ДА ПОМОГНЕМ НА ПАВЕЛ".

Клубовете дариха фланелка с подписите на всички играчи, които ще бъдат продадени на търг, чийто старт ще бъде даден на създадената страница в социалната мрежа "Да помогнем на ПАВЕЛ", а събраните средства ще отидат за лечението на 42-годишния варненец.

Павел Станчев води неравна битка с коварна и много рядка болест. Става въпрос за Сарком на Юинг – рак на костите. Сумата, необходима за цялото лечение е около 100 000 евро, сума непосилна за семейството му, а събраната сума до момента по банковата сметка на Павел е в размер на 45 000лв. Затова, една млада жена Лидия Станчева – майка и съпруга отправя апел за помощ – „благодаря на всеки, който ще помогне моята дъщеря да продължава да има своя „тати“. В помощ на Павел стартира кампания "Да спасим Павел" и фондацията на Павел Андреев , помогнала на на много хора, нуждаещи се от средства за лечение и рехабилитация.

Организиран е и благотворителен турнир, който ще се проведе на 11 и 12 ноември (събота и неделя). Таксата за участие е 100 лева. Приходите, събрани от надпреварата, също ще отидат за лечението на Павел.

За повече информация вижте в страницата на събитието във Фейсбук или позвънете на:
0898833819 – Стелиян Стоянов Vambos Varna; 0877205329 – Антон Пенчев БАМФ ВАРНА; 0878269966 – Георги Георгиев АМФЛ Варна; 088 320 0905 – Станимир Христов ОПМФ Варна

Всички останали, които искат да помогнат, могат да го направят на дарителската сметка:
Павел Атанасов Станчев
Банка ДСК
IBAN : BG32STSA93000030278840
BIC : STSABGSF

2023 © Варна е

Балетна школа За принцеси осинови бял вълк от Варненския зоопарк

Грациозното животно ще носи името Акита по инициатива на своите благодетели
Балетна школа За принцеси осинови бял вълк от Варненския зоопарк

Един от красивите бели вълци във Варненския зоопарк вече има своя осиновител. Балетна школа За принцеси ще финансира грижите за силното и енигматично животно в рамките на година, съобщи за ВАРНА Е ръководителят на школата Йонка Иванова. Белият вълк ще носи името Акита по инициатива на своите благодетели.

"Искахме да помогнем на някое от по-големите животни в зоопарка, защото сметнахме, че може би чисто финансово изискват повече ресурс и имат повече нужди, а и щом го видяхме просто се влюбихме в него", разкрива Йонка Иванова за първата среща на Балетна школа За принцеси с Акита.

"Моето желание е да възпитам в децата уважение към всичко, което ни заобикаля и готовност винаги да си помагаме", подчертава грациозната дама, която е художествен ръководител на Балетна школа За принцеси.

Освен че вършат добри дела за животните във варненския зоопарк, малките възпитанички на Йонка Иванова вече се подготвят и за следващата си голяма изява пред публика. На 20 април във Фестивалния и конгресен център в морската столица, Балетна школа За принцеси ще представи спектакъла си "20 диаманта", който ще включва 20 впечатляващи танца на малките балерини. Билетите ще бъдат пуснати за продажба на 1 април, съобщи още Йонка Иванова.

2024 © Варна е