Мобилно меню

Кампания в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия стартира БЧК

Във Варна дарения ще се приемат от 7 до 11 февруари, в местната централа на БЧК на ул. "Братя Шкорпил" №3, може да изпратите и дарителски SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори
Кампания в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия стартира БЧК
93

Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия на 6 февруари 2023 г. Във варненската централа на организацията на улица "Братя Шкорпил" №3 дарения ще се приемат от 7 до 11 февруари.

В момента най-неотложни са нуждите от нови топли детски, мъжки и дамски дрехи и обувки, ново спално бельо, топли завивки и хигиенни материали.

Задължително е даренията да отговарят на санитарно-хигиенните норми, припомнят от БЧК-Варна. След набирането им те ще бъдат транспортирани директно към пострадалите райони, уверяват от организацията.

БЧК поддържа непрекъсната връзка с колегите си от Турския Червен полумесец, за определяне на всички належащи и дългосрочни нужди на пострадалите.

Екип за търсене и спасяване от 12 души с 5 кучета от Планинската спасителна служба на БЧК вече отпътува за Турция, за да се включи в спасителните дейности на място. Организацията има готовност и да предостави хуманитарна помощ от бедствения си резерв.

Можете да подкрепите кампанията на БЧК и като изпратите с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

Разкрита е и специална дарителска сметка в лева.

IBAN: BG64UNCR76301078660913

Основание: За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

 

2023 © Варна е

Първият в България мобилен пункт за кръводаряване ще е във Варна

Това стана възможно благодарение на кампанията "Аз Вярвам и Помагам", продължава набирането на средства за втора детска линейка в морската столица, както и за медицинско оборудване за Детската хирургия в МБАЛ "Св. Анна - Варна"
Първият в България мобилен пункт за кръводаряване ще е във Варна
45

"Много скоро Варна ще разполага с първия в България мобилен пункт за кръводаряване в помощ на хиляди бебета, деца и възрастни!" Това съобщи създателят на благотворителната кампания "Аз Вярвам и Помагам" в социалните мрежи. Средствата за мобилния пункт вече са събрани и до 10 дни ще бъде подписан договор за производството му с турската компания EMS.

"Поклон и благодарност към всеки от Вас, който подкрепя кампанията "Аз Вярвам и Помагам", вярва в нея и я уважава!"

Организаторите на кампанията припомнят, че с набирането на средствата за мобилния пункт за кръводаряване е изпълнена само първата цел от плана, наречен "Кауза Половин Милион"

Продължава събирането на средства за:

Кауза 2: Втора Детска/неонатална линейка "Аз Вярвам и Помагам" в помощ на хиляди новородени бебета;

Кауза 3: Изключително ценни медицински апаратури и оборудване за нуждите на най-голямото отделение по Детска хирургия в Източна и Североизточна България, което се намира в МБАЛ "Св. Анна - Варна".

Всеки, който желае да дари средства в подкрепа на кампанията, трябва да използва банковата сметка на кампанията "Аз Вярвам и Помагам":

Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД (ПОЩЕНСКА БАНКА)

IBAN: BG57BPBI79451069521301

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: СДРУЖЕНИЕ "АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ"

Основание: Дарение

Всяко левче е значимо, всяко дарение е ценно!

2023 © Варна е