Мобилно меню

Курсанти от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" почистиха храмове във Варна

Инициативата се провежда всяка година в навечерието на Цветница и Великден
Курсанти от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" почистиха храмове във Варна

В навечерието на Великден 120 курсанти от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" участваха в традиционното почистване на християнските храмове във Варна. Инициативата е съвместна между Морско училище и Варненската и Великопреславска света митрополия и се провежда за седма поредна година.

Курсантите, разпределени в пет групи, почистиха градинките около църквите "Св. Николай Чудотворец", "Св. Петка", "Св. Прокопий Варненски", катедралата "Свето Успение Богородично", като за първи път тази година в списъка на храмовете, определени за хигиенизиране от възпитаниците на флотската Алма матер, влезе и "Св. Атанасий", съобщават от пресцентъра на Висшето военноморско училище във Варна.

Освен градинките на молитвените домове, курсантите изчистиха и районите около тях.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър ВВМУ -Варна

Благотворителна изложба редят в отдел Изкуство на Варненската библиотека

Експозицията с рисунки и приложни творби може да бъде посетена до 31 май
Благотворителна изложба редят в отдел Изкуство на Варненската библиотека

Благотворителна изложба с рисунки и приложни творби на децата от ателиетата „Шаренко“ и „Шарени ритми“ с ръководител Ирена Кръчмарова ще бъде открита на 21 май от 19 часа в отдел Изкуство на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна. Събраните средства от изложбата ще са в полза на деца и възрастни в неравностойно положение. Събитието се реализира в рамките на кампанията „Хора помагат на хора“

Изложбата може да бъде посетена до 31 май в работното време на Отдел Изкуство.

2024 © Варна е