Мобилно меню

Курсанти от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" почистиха храмове във Варна

Инициативата се провежда всяка година в навечерието на Цветница и Великден
Курсанти от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" почистиха храмове във Варна
135

В навечерието на Великден 120 курсанти от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" участваха в традиционното почистване на християнските храмове във Варна. Инициативата е съвместна между Морско училище и Варненската и Великопреславска света митрополия и се провежда за седма поредна година.

Курсантите, разпределени в пет групи, почистиха градинките около църквите "Св. Николай Чудотворец", "Св. Петка", "Св. Прокопий Варненски", катедралата "Свето Успение Богородично", като за първи път тази година в списъка на храмовете, определени за хигиенизиране от възпитаниците на флотската Алма матер, влезе и "Св. Атанасий", съобщават от пресцентъра на Висшето военноморско училище във Варна.

Освен градинките на молитвените домове, курсантите изчистиха и районите около тях.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър ВВМУ -Варна

Първият в България мобилен пункт за кръводаряване ще е във Варна

Това стана възможно благодарение на кампанията "Аз Вярвам и Помагам", продължава набирането на средства за втора детска линейка в морската столица, както и за медицинско оборудване за Детската хирургия в МБАЛ "Св. Анна - Варна"
Първият в България мобилен пункт за кръводаряване ще е във Варна
50

"Много скоро Варна ще разполага с първия в България мобилен пункт за кръводаряване в помощ на хиляди бебета, деца и възрастни!" Това съобщи създателят на благотворителната кампания "Аз Вярвам и Помагам" в социалните мрежи. Средствата за мобилния пункт вече са събрани и до 10 дни ще бъде подписан договор за производството му с турската компания EMS.

"Поклон и благодарност към всеки от Вас, който подкрепя кампанията "Аз Вярвам и Помагам", вярва в нея и я уважава!"

Организаторите на кампанията припомнят, че с набирането на средствата за мобилния пункт за кръводаряване е изпълнена само първата цел от плана, наречен "Кауза Половин Милион"

Продължава събирането на средства за:

Кауза 2: Втора Детска/неонатална линейка "Аз Вярвам и Помагам" в помощ на хиляди новородени бебета;

Кауза 3: Изключително ценни медицински апаратури и оборудване за нуждите на най-голямото отделение по Детска хирургия в Източна и Североизточна България, което се намира в МБАЛ "Св. Анна - Варна".

Всеки, който желае да дари средства в подкрепа на кампанията, трябва да използва банковата сметка на кампанията "Аз Вярвам и Помагам":

Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД (ПОЩЕНСКА БАНКА)

IBAN: BG57BPBI79451069521301

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: СДРУЖЕНИЕ "АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ"

Основание: Дарение

Всяко левче е значимо, всяко дарение е ценно!

2023 © Варна е