Мобилно меню

Мъж, жена и куче живеят под терасата на блок в центъра на Варна

Нуждаещите се не били допускани до приют заради кучето
Мъж, жена и куче живеят под терасата на блок в центъра на Варна
140

Мъж, жена и куче, завити през глава с юрган навън в зимния студ под тераса на жилищен блок, забелязаха варненци в централната част на града, в района на Чаталджа. Разтревожени граждани разсъждават за трудната ситуация, в която са изпаднали хората и търсят начин да помогнат.

Зад главите им е наредена покъщнината на целия им живот... Тя не им е нужна, животът им не е нужен, а те самите са нужни само на кучето...

Община Варна поддържа приют, в който се настаняват бездомни хора през зимата. Мъжът и жената, които били забелязани под терасата на жилищен блок, обаче не отговаряли на условията за прием в приюта. Настаняване на топло и сухо през зимата им било отказано, тъй като водели със себе си куче, а те поради никаква причина не желаят да се разделят със своя верен другар.

2023 © Варна е / снимка: Фейсбук Даниела Недева

Първият в България мобилен пункт за кръводаряване ще е във Варна

Това стана възможно благодарение на кампанията "Аз Вярвам и Помагам", продължава набирането на средства за втора детска линейка в морската столица, както и за медицинско оборудване за Детската хирургия в МБАЛ "Св. Анна - Варна"
Първият в България мобилен пункт за кръводаряване ще е във Варна
44

"Много скоро Варна ще разполага с първия в България мобилен пункт за кръводаряване в помощ на хиляди бебета, деца и възрастни!" Това съобщи създателят на благотворителната кампания "Аз Вярвам и Помагам" в социалните мрежи. Средствата за мобилния пункт вече са събрани и до 10 дни ще бъде подписан договор за производството му с турската компания EMS.

"Поклон и благодарност към всеки от Вас, който подкрепя кампанията "Аз Вярвам и Помагам", вярва в нея и я уважава!"

Организаторите на кампанията припомнят, че с набирането на средствата за мобилния пункт за кръводаряване е изпълнена само първата цел от плана, наречен "Кауза Половин Милион"

Продължава събирането на средства за:

Кауза 2: Втора Детска/неонатална линейка "Аз Вярвам и Помагам" в помощ на хиляди новородени бебета;

Кауза 3: Изключително ценни медицински апаратури и оборудване за нуждите на най-голямото отделение по Детска хирургия в Източна и Североизточна България, което се намира в МБАЛ "Св. Анна - Варна".

Всеки, който желае да дари средства в подкрепа на кампанията, трябва да използва банковата сметка на кампанията "Аз Вярвам и Помагам":

Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД (ПОЩЕНСКА БАНКА)

IBAN: BG57BPBI79451069521301

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: СДРУЖЕНИЕ "АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ"

Основание: Дарение

Всяко левче е значимо, всяко дарение е ценно!

2023 © Варна е