Мобилно меню

На модно ревю представиха специално изработени "продукти с кауза"

Дрехи и торбички в подкрепа на младежи със специфични потребности, бяха създадени от доброволци от Медицинския и Варненския свободен университет и Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване
На модно ревю представиха специално изработени "продукти с кауза"

Доброволци от Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов", Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", и Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" изработиха продукти с кауза - дрехи и платнени торбички. Те бяха представени на специално модно ревю в читалище "Отец Паисий" във Варна. Инициативата е в подкрепа на младежи със специални потребности от Центъра за социална рехабилитация и интеграция "Чайка" и Дневен център "Ривиера".

Младите доброволци и талантливи дизайнери представиха своите тениски със социално послание, заедно с желанието да подкрепят младежи в неравностойно положение. Тениските ще се изработват по поръчка, чрез съобщение на фейсбук страницата на Центъра, както и ще бъдат представени на благотворителни базари и изложения на социалните предприятия.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

Балетна школа За принцеси осинови бял вълк от Варненския зоопарк

Грациозното животно ще носи името Акита по инициатива на своите благодетели
Балетна школа За принцеси осинови бял вълк от Варненския зоопарк

Един от красивите бели вълци във Варненския зоопарк вече има своя осиновител. Балетна школа За принцеси ще финансира грижите за силното и енигматично животно в рамките на година, съобщи за ВАРНА Е ръководителят на школата Йонка Иванова. Белият вълк ще носи името Акита по инициатива на своите благодетели.

"Искахме да помогнем на някое от по-големите животни в зоопарка, защото сметнахме, че може би чисто финансово изискват повече ресурс и имат повече нужди, а и щом го видяхме просто се влюбихме в него", разкрива Йонка Иванова за първата среща на Балетна школа За принцеси с Акита.

"Моето желание е да възпитам в децата уважение към всичко, което ни заобикаля и готовност винаги да си помагаме", подчертава грациозната дама, която е художествен ръководител на Балетна школа За принцеси.

Освен че вършат добри дела за животните във варненския зоопарк, малките възпитанички на Йонка Иванова вече се подготвят и за следващата си голяма изява пред публика. На 20 април във Фестивалния и конгресен център в морската столица, Балетна школа За принцеси ще представи спектакъла си "20 диаманта", който ще включва 20 впечатляващи танца на малките балерини. Билетите ще бъдат пуснати за продажба на 1 април, съобщи още Йонка Иванова.

2024 © Варна е