Мобилно меню

Над 20 000 лв. за благотворителност събра Коледната кампания на младежката организация Делфините

Със средствата ще бъде подпомогнато социалното предприятие Пекарна "Радост" 
Над 20 000 лв. за благотворителност събра Коледната кампания на младежката организация Делфините

Коледната кампания на PTPI The Dolphins Varna за 2023 г. е събрала 21 572 лева съобщават от младежката организация в страницата си в социалните мрежи. Със средствата ще бъде подпомогнато социалното предприятие Пекарна "Радост". 

"За това благодарим на всички ВАС, добри хора. Благодарим ви, че отделихте от времето си и ни подкрепихте, въпреки че всеки е в забързаното си ежедневие, благодарим ви, че дарихте както картички, така и парични средства, благодарение на които, имаме възможност да закупим обещаното оборудване."

За събирането на голяма част от средствата по традиция са продавани коледни картички, изработени, както от младежите, които членуват в PTPI The Dolphins Varna, така и от много дарители.

"Деца и родители, учители с ученици, майки и бащи, баби, както и най-малките помощници, всички, които участваха дадоха душата и сърцето си, както и всичко от себе си.
Благодарим ви, Хора!
Уникални сте, прекрасни сте и сте най-вече ДОБРИ! 
Благодарим ви, че И тази Коледа оставихте частичка от вас и помогнахте за каузата! 
Не спирайте да правите добро, защото ДОБРОТО Е ЗАРАЗНО!
Весели празници на всички добряци и обещаваме, че ще ви държим в течение с процеса по изпълняване на мисията ни"

От младежката организация оповестяват официално за какво ще бъдат разходвани събраните средства. 

"Ще помогнем на много сладка пекарна, която носи името РАДОСТ да грейне през новата година и занапред, защото им липсва оборудване за пекарство и сладкарство, но ние ще им го осигурим. В пекарната всеки ден се трудят младежи, на които им е доста трудно и почти невъзможно да намерят работа, чрез която да получават приходи и едновременно да учат нови неща всеки ден, както и да помагат на другите и да бъдат щастливи. Трудностите, които изпитват са, защото имат психологични и интелектуални затруднения. Решили сме и ще им купим Конвектомат- енергоспестяваща фурна, както и още няколко уреда, които са им от първа необходимост за пекарната. Също ще осигурим допълнителното им обучение по сладкарство, за да могат да разширят знанията и уменията си в още една, напълно нова и непозната сфера", уверяват от "Делфините".

2023 © Варна е

Балетна школа За принцеси осинови бял вълк от Варненския зоопарк

Грациозното животно ще носи името Акита по инициатива на своите благодетели
Балетна школа За принцеси осинови бял вълк от Варненския зоопарк

Един от красивите бели вълци във Варненския зоопарк вече има своя осиновител. Балетна школа За принцеси ще финансира грижите за силното и енигматично животно в рамките на година, съобщи за ВАРНА Е ръководителят на школата Йонка Иванова. Белият вълк ще носи името Акита по инициатива на своите благодетели.

"Искахме да помогнем на някое от по-големите животни в зоопарка, защото сметнахме, че може би чисто финансово изискват повече ресурс и имат повече нужди, а и щом го видяхме просто се влюбихме в него", разкрива Йонка Иванова за първата среща на Балетна школа За принцеси с Акита.

"Моето желание е да възпитам в децата уважение към всичко, което ни заобикаля и готовност винаги да си помагаме", подчертава грациозната дама, която е художествен ръководител на Балетна школа За принцеси.

Освен че вършат добри дела за животните във варненския зоопарк, малките възпитанички на Йонка Иванова вече се подготвят и за следващата си голяма изява пред публика. На 20 април във Фестивалния и конгресен център в морската столица, Балетна школа За принцеси ще представи спектакъла си "20 диаманта", който ще включва 20 впечатляващи танца на малките балерини. Билетите ще бъдат пуснати за продажба на 1 април, съобщи още Йонка Иванова.

2024 © Варна е