Мобилно меню

Над 20 000 лв. за благотворителност събра Коледната кампания на младежката организация Делфините

Със средствата ще бъде подпомогнато социалното предприятие Пекарна "Радост" 
Над 20 000 лв. за благотворителност събра Коледната кампания на младежката организация Делфините

Коледната кампания на PTPI The Dolphins Varna за 2023 г. е събрала 21 572 лева съобщават от младежката организация в страницата си в социалните мрежи. Със средствата ще бъде подпомогнато социалното предприятие Пекарна "Радост". 

"За това благодарим на всички ВАС, добри хора. Благодарим ви, че отделихте от времето си и ни подкрепихте, въпреки че всеки е в забързаното си ежедневие, благодарим ви, че дарихте както картички, така и парични средства, благодарение на които, имаме възможност да закупим обещаното оборудване."

За събирането на голяма част от средствата по традиция са продавани коледни картички, изработени, както от младежите, които членуват в PTPI The Dolphins Varna, така и от много дарители.

"Деца и родители, учители с ученици, майки и бащи, баби, както и най-малките помощници, всички, които участваха дадоха душата и сърцето си, както и всичко от себе си.
Благодарим ви, Хора!
Уникални сте, прекрасни сте и сте най-вече ДОБРИ! 
Благодарим ви, че И тази Коледа оставихте частичка от вас и помогнахте за каузата! 
Не спирайте да правите добро, защото ДОБРОТО Е ЗАРАЗНО!
Весели празници на всички добряци и обещаваме, че ще ви държим в течение с процеса по изпълняване на мисията ни"

От младежката организация оповестяват официално за какво ще бъдат разходвани събраните средства. 

"Ще помогнем на много сладка пекарна, която носи името РАДОСТ да грейне през новата година и занапред, защото им липсва оборудване за пекарство и сладкарство, но ние ще им го осигурим. В пекарната всеки ден се трудят младежи, на които им е доста трудно и почти невъзможно да намерят работа, чрез която да получават приходи и едновременно да учат нови неща всеки ден, както и да помагат на другите и да бъдат щастливи. Трудностите, които изпитват са, защото имат психологични и интелектуални затруднения. Решили сме и ще им купим Конвектомат- енергоспестяваща фурна, както и още няколко уреда, които са им от първа необходимост за пекарната. Също ще осигурим допълнителното им обучение по сладкарство, за да могат да разширят знанията и уменията си в още една, напълно нова и непозната сфера", уверяват от "Делфините".

2023 © Варна е

Благотворителна изложба редят в отдел Изкуство на Варненската библиотека

Експозицията с рисунки и приложни творби може да бъде посетена до 31 май
Благотворителна изложба редят в отдел Изкуство на Варненската библиотека

Благотворителна изложба с рисунки и приложни творби на децата от ателиетата „Шаренко“ и „Шарени ритми“ с ръководител Ирена Кръчмарова ще бъде открита на 21 май от 19 часа в отдел Изкуство на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна. Събраните средства от изложбата ще са в полза на деца и възрастни в неравностойно положение. Събитието се реализира в рамките на кампанията „Хора помагат на хора“

Изложбата може да бъде посетена до 31 май в работното време на Отдел Изкуство.

2024 © Варна е