Мобилно меню

Над 500 кашона с дрехи, обувки и завивки събраха варненци за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Центърът за събиране на дарения в ДКС прекратява дейността си, но при нужда отново ще бъде отворен
Над 500 кашона с дрехи, обувки и завивки събраха варненци за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия
56

Повече от 550 кашона с дрехи, обувки и завивки за пострадалите в Турция и Сирия, комплектоваха доброволците в Центъра за набиране на помощи, който община Варна откри в сградата на Двореца на културата и спорта. Със съдействието на БЧК, ОД на МВР и РД ПБЗН – Варна събраните дарения ще бъдат транспортирани до пострадалите, увериха организаторите на благотворителната кампания.

В акцията са се включили, както индивидуални, така и корпоративни дарители. В обработката на получените дарения са се включили доброволци от Двореца на културата и спорта, Община Варна, Общински съвет - Варна, учители от Детските градини "Чайка" и "Петър Берон" и др.

След предаване на събраните дарения, центърът за събиране на помощи беше затворен. От община Варна увериха, че при необходимост от допълнително набиране на хуманитарни помощи, помещенията в ДКС ще бъдат отворени отново.

2023 © Варна е

Първият в България мобилен пункт за кръводаряване ще е във Варна

Това стана възможно благодарение на кампанията "Аз Вярвам и Помагам", продължава набирането на средства за втора детска линейка в морската столица, както и за медицинско оборудване за Детската хирургия в МБАЛ "Св. Анна - Варна"
Първият в България мобилен пункт за кръводаряване ще е във Варна
44

"Много скоро Варна ще разполага с първия в България мобилен пункт за кръводаряване в помощ на хиляди бебета, деца и възрастни!" Това съобщи създателят на благотворителната кампания "Аз Вярвам и Помагам" в социалните мрежи. Средствата за мобилния пункт вече са събрани и до 10 дни ще бъде подписан договор за производството му с турската компания EMS.

"Поклон и благодарност към всеки от Вас, който подкрепя кампанията "Аз Вярвам и Помагам", вярва в нея и я уважава!"

Организаторите на кампанията припомнят, че с набирането на средствата за мобилния пункт за кръводаряване е изпълнена само първата цел от плана, наречен "Кауза Половин Милион"

Продължава събирането на средства за:

Кауза 2: Втора Детска/неонатална линейка "Аз Вярвам и Помагам" в помощ на хиляди новородени бебета;

Кауза 3: Изключително ценни медицински апаратури и оборудване за нуждите на най-голямото отделение по Детска хирургия в Източна и Североизточна България, което се намира в МБАЛ "Св. Анна - Варна".

Всеки, който желае да дари средства в подкрепа на кампанията, трябва да използва банковата сметка на кампанията "Аз Вярвам и Помагам":

Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД (ПОЩЕНСКА БАНКА)

IBAN: BG57BPBI79451069521301

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: СДРУЖЕНИЕ "АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ"

Основание: Дарение

Всяко левче е значимо, всяко дарение е ценно!

2023 © Варна е