Мобилно меню

ПФК Черно море подкрепи кампанията "Аз Вярвам и Помагам!"

Продават на търг фланелка с автографи на всички футболисти и треньора Илиан Илиев
ПФК Черно море подкрепи кампанията "Аз Вярвам и Помагам!"

Началото на благотворителен търг за продажба на фланелка с автографи на всички футболисти на Черно море и треньора Илиан Илиев в подкрепа на кампанията "Аз Вярвам и Помагам!" беше обявено на 6 октомври в 20 часа.

Търгът ще продължи до полунощ на 20 октомври. Наддаването се провежда под публикацията в страницата "Аз Вярвам и Помагам!".

"Огромен жест и признание към нас от кампания за събиране на капачки и стотинки Аз Вярвам и Помагам! Чувството е страхотно! Началната цена на тази безценна за нас тениска е 350 лв и даваме възможност за наддаване в коментар под тази публикация или снимките през минимум 50 лв на ход (Пример: 350 лв, наддаване 400 лв, наддаване 450 лв и така до 24:00ч на 20.10.23г, когато ще проверим в коментарите и най-високата сума ще спечели и човекът ще стане собственик)".

Организаторите на кампанията "Аз Вярвам и Помагам!" благодариха за жеста на своите "...приятели от отбора на ПФК Черно море Варна водени от изключителният треньор и страхотен човек Илиян Илиев", които след тежките тренировки тази седмица преди важния двубой утре срещу Локомотив (Пловдив), изразиха своята подкрепа за по-доброто бъдеще на децата.

2023 © Варна е

Украински жени - лидери, се събраха на конференция във Варна

Глобалната платформа United Women има за цел да обедини жените - лидери, по целия свят, за постигане на мир, сигурност и социална справедливост
Украински жени - лидери, се събраха на конференция във Варна

Повече от 70 украински жени - лидери, представляващи различни неправителствени организации в България, се събраха на форум във Варна на 1 април, който се състоя в хотел "Черно море". Целта на инициативата е да изрази подкрепа за мисията на глобалната платформа за обединяване на жените United Women. Срещата, която е и първа по рода си за United Women, България, бе подкрепена от общественици и представители на благотворителни организации, убедени във важността и необходимостта на тази инициатива. Платформата United Women има за цел да обедини жените - лидери, за постигане на мир, сигурност и социална справедливост. 

Повече от 6 милиона души (предимно жени и деца) са напуснали Украйна през последните две години, сочи статистика на ООН. United Women изразява загриженост към тяхната съдба и се стреми да създаде условия за жените, които остават да живеят в чужбина, да реализират потенциала си и да водят активен живот.

На събитието във Варна присъстваха майки от Украйна и техните деца, които - принудени да избягат от войната, сега живеят във Варна. Те споделиха, че за тях Варна се е превърнала във втори дом, който любезно ги е приютил. Децата изпяха в хор песента „Перлата на Украйна". 

По време на срещата във Варна бяха ратифицирани Декларацията и Работната концепция на United Women. Участниците във форума изразиха категорично намерение да обединят усилията си в застъпничеството за мир, защита на правата на жените и децата, и борба с насилието срещу тях.

Призив към жените на Украйна и целият свят да се присъединят към инициативата на платформата United Women и да се борят за съвместно постигане на целите за мир, сигурност и социална справедливост, отправиха Анастасия Петренко и Алена Николаенко. Анастасия Петренко е основател на международната платформа United Women, победител от номинацията “Доброволец на годината от 2014 до 2022“ и основател на женския клуб “SCL” в Украйна. Алена Николаенко е председател на Всеукраинската обществена организация “Съвет на многодетните семейства на Украйна“. 

Международната инициатива на платформата United Women разкрива възможности и нови хоризонти, и дава нова посока на глобалното женско лидерство. Идеята, целите и мисията, които са в основата на United Women съответстват напълно на съдбата и амбициите на украинските жени. Всяка участничка в срещата във Варна изрази желанието си да се присъедини към платформата. 

Начало на международното обединение United Women е поставено на 4 март 2024 година в Братислава, когато повече от 100 украински жени - лидери, представляващи различни обществени организации в 15 страни, включително и Украйна, решават да създадат единна платформа за подкрепа, със седалище в Швейцария и представителства в 14 държави.

Следващите срещи на жените - лидери от платформата United Women, ще се състоят през април в градове в Полша, Румъния, Швейцария, Холандия и Испания. 

2024 © Варна е / снимки и видео: United Women