Мобилно меню

"Подай ръка – спаси лапа" във Варна на 12 май

Мотото на кампанията тази година е "Осинови порода "любов"
"Подай ръка – спаси лапа" във Варна на 12 май

Кампанията "Подай ръка – спаси лапа" ще се проведе на 12 май от 10 до 16 часа на полянката под Пантеона в Морската градина. Събитието се провежда за трети път, като тази година мотото е "Осинови порода "любов". Организатор е Ротаракт клуб – Варна и техни партньорски организации, със съдействието на Община Варна.

Целта на кампанията е да насърчи осиновяването на животни от Приюта за безстопанствени кучета в село Каменар, да се популяризира адекватната грижа за кучетата, както и да повлияе за позитивна промяна на отношението на хората към осиновяване на бездомни животни.

По време на събитието ще се проведат кратки беседи за кастрация на кучета, осиновяване и справяне със страха от четириногите.

Треньорът Тодор Ангелов от Dream Dogs Bulgaria ще направи благотворителна групова тренировка. Боряна Димитрова от "Ние с кучето" ще изнесе беседа по темите "Феноменът непослушното куче" и "Как да се запознаем с куче?". През целия ден ще има атрактивни демонстрации с кучетата и техните стопани, а посетителите ще имат възможността да си направят пролетна фотосесия с професионални фотографи и специален цветен декор.

2024 © Варна е

Още 14 000 лв от стотинки бяха събрани в последната кампания "Аз Вярвам и Помагам"

Така сумата събрана само от стотинки набъбна до почти 80 000 лв.
Още 14 000 лв от стотинки бяха събрани в последната кампания "Аз Вярвам и Помагам"

На последното мащабно събитие за събиране на капачки, стотинки и парични дарения, което се проведе на 20 април 2024 г., пред Катедрален храм „Св. Успение богородично“, бяха събрани малко над 14 000 лв само на стотинки, съобщиха организаторите на благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам“.

За последните няколко мащабни благотворителни събития, до този момент, са събрани на стотинки 64 498,73 лв, а след последното събитие и въпреки лошото време общата сума набъбна до 78 569, 97 лв събрани стотинки в подкрепа на кампания „Аз Вярвам и Помагам“.

"Сърдечно благодарим на всеки от Вас, който вярва в нас и събира капачки, стотинки, дарявани парични дарения по нашата официална банкова сметка или си купува от всички продукти с кауза на нашите партньори. Благодарим и на всички доброволци, защото без Вас този успех ще бъде нашата мечта, а Вие ни помагате да я осъществим," обобщават организаторите.

Както ВАРНА Е информира, на 20 април 2024 г. по време на юбилейното 10-о мащабно събитие за събиране на капачки, стотинки и парични дарения „Празник на рециклирането „Аз Вярвам и Помагам“, въпреки проливният дъжд и студеният вятър, хиляди хора предадоха своите събрани пластмасови капачки, като резултат за деня бяха събрани 26 000 килограма, което в парична стойност са 19 500 лв., които бяха преведени по официалната банкова сметка на кампанията.

Студеният дъжд и бурният вятър не успя да спре стотиците желаещи да посетят и щанда на благотворителния базар „Аз Вярвам и Помагам“, където всеки от тях можеше да си вземе срещу дарение, продукти и артикули с кауза предоставени от партньорите на инициативата.

Благодарение на всички предоставени безвъзмездно продукти и артикули с кауза от партньори и благодарение на стотиците дарители по време на базара бяха събрани 9 209,50 лв, които бяха внесени по официалната банкова сметка на кампанията. По време на събитието за първи път се включиха и нови партньори с кауза. Ресторанти  Fratelli, в подкрепа на доброволците, дариха и доставиха на площада пред Катедралата 200 броя различни видове и прясно изпечени малки "пици с кауза", а заведения Sofresh се погрижиха с дарени над 200 броя лимонади. В подкрепа на доброволците се включиха със сандвичи от Skyfoodbg, които дариха и доставиха над 300 броя сандвичи, а професионалистите на сладкарница Складът / Wine & Liquor store за поредно събитие бяха изработили ръчно стотици сладки.

2024 © Варна е / снимки: "Аз вярвам и помагам"