Мобилно меню

Първият в България мобилен пункт за кръводаряване ще е във Варна

Това стана възможно благодарение на кампанията "Аз Вярвам и Помагам", продължава набирането на средства за втора детска линейка в морската столица, както и за медицинско оборудване за Детската хирургия в МБАЛ "Св. Анна - Варна"
Първият в България мобилен пункт за кръводаряване ще е във Варна
36

"Много скоро Варна ще разполага с първия в България мобилен пункт за кръводаряване в помощ на хиляди бебета, деца и възрастни!" Това съобщи създателят на благотворителната кампания "Аз Вярвам и Помагам" в социалните мрежи. Средствата за мобилния пункт вече са събрани и до 10 дни ще бъде подписан договор за производството му с турската компания EMS.

"Поклон и благодарност към всеки от Вас, който подкрепя кампанията "Аз Вярвам и Помагам", вярва в нея и я уважава!"

Организаторите на кампанията припомнят, че с набирането на средствата за мобилния пункт за кръводаряване е изпълнена само първата цел от плана, наречен "Кауза Половин Милион"

Продължава събирането на средства за:

Кауза 2: Втора Детска/неонатална линейка "Аз Вярвам и Помагам" в помощ на хиляди новородени бебета;

Кауза 3: Изключително ценни медицински апаратури и оборудване за нуждите на най-голямото отделение по Детска хирургия в Източна и Североизточна България, което се намира в МБАЛ "Св. Анна - Варна".

Всеки, който желае да дари средства в подкрепа на кампанията, трябва да използва банковата сметка на кампанията "Аз Вярвам и Помагам":

Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД (ПОЩЕНСКА БАНКА)

IBAN: BG57BPBI79451069521301

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: СДРУЖЕНИЕ "АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ"

Основание: Дарение

Всяко левче е значимо, всяко дарение е ценно!

2023 © Варна е

Нов рекорд в кампанията "Аз Вярвам и Помагам"

31 тона пластмасови капачки са събрани и предадени за рециклиране, а със събраните средства по традиция ще бъде подпомогнато детското здравеопазване във Варна
Нов рекорд в кампанията "Аз Вярвам и Помагам"
60

Нов рекорд от 31 тона събрани пластмасови капачки беше регистриран при последното издание на кампанията "Аз Вярвам и Помагам", което се проведе пред Катедралния храм "Св. Успение Богородично" във Варна на 29 април. 13 444, 50 лв. за каузата в подкрепа на детското здравеопазване във Варна са събрани от Благотворителния базар, който бе организиран по време на събитието. Стотици варненци от всички възрасти, както и жители на околните населени места пристигнаха пред Катедралния храм с желание да дадат своя принос за кампанията и да предадат капачките и стотинките, които грижливо са събрали. Включиха се и много представители на различни институции, пред които има поставено набралото популярност в целия град метално червено сърце за събиране на капачки.

Актуалната кауза, за която се събират в момента средства е наречена "Кауза половин милион". В нея основните цели са три:

  1. Купуване на първия в България транспортен мобилен пункт за кръводаряване, който ще извършва посещения по градове и села в област Варна;
  2. Купуване на втора неонатална линейка "Аз Вярвам и Помагам" в помощ на хиляди новородени бебета;
  3. Осигуряване на изключително ценни медицински апаратури и оборудване за нуждите на най-голямото отделение по Детска хирургия в Източна и Североизточна България, което се намира в МБАЛ "Св. Анна-Варна".

Дарителската кампания в подкрепа на благородното дело на "Аз Вярвам и Помагам" продължава през цялата година.

"Всяко левче е значимо, всяко дарение е ценно!"

Благотворителната кампания в подкрепа на детското здравеопазване във Варна - "Аз Вярвам и Помагам" стартира преди 8 години. От първото ѝ издание до днес са събрани и рециклирани над 272 тона капачки. Със събраните средства са закупени и дарени 22 медицински апаратури в отделенията по неонатология, родителните отделения и детска хирургия в СБАГАЛ "Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна" и МБАЛ "Св. Анна - Варна", които са помогнали на хиляди бебета и деца от цяла Североизточна България. Преди два месеца, благодарение на кампанията "Аз Вярвам и Помагам", Центърът за спешна медицинска помощ във Варна получи и първата за града специализирана детска и неонатална линейка на пазарна стойност над 350 000 лв, които са събрани от капачки, стотинки и дарения.

Ето и сметката на кампанията:

Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД (ПОЩЕНСКА БАНКА)

IBAN: BG57BPBI79451069521301

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: СДРУЖЕНИЕ "АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ"

Основание: Дарение

2023 © Варна е