Мобилно меню

Рокфест с благотворителна кауза се проведе в Аспаруховия парк

По време на тридневното събитие бяха набирани средства за онкоболни деца
Рокфест с благотворителна кауза се проведе в Аспаруховия парк

Тридневен фестивал "Varna Rock Adventure" с вход свободен се проведе от 12 до 14 август в Аспаруховия парк. Хиляди фенове се събраха за да чуят изпълненията на Фондацията, Сигнал, Васко Кръпката, Милена Славова, Intelligent music project, SEVI, TORNADO, Джанго Зе, Symbolic и др. Събитието се организира от Мотоклуб "Братя във вятъра" със съдействието на Община Варна.  

По време на тридневното събитие с благотворителна кауза, бяха набирани средства за онкоболни деца, които се лекуват в Клиниката по детска клинична хематология и онкология към УМБАЛ "Света Марина" във Варна. Средствата ще се изразходват за закупуването на консумативи и болнична апаратура, които не се осигуряват от Здравната каса, но са изключително важни в процеса на лечение и възстановяване.

2023 © Варна е снимки: Varna Rock Adventure

Благотворителна инициатива "Баба Марта с кауза" организираха студенти от ВСУ

Събраните средства са дарени на Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал Виница
Благотворителна инициатива "Баба Марта с кауза" организираха студенти от ВСУ

Клуб "Еклектика" към Студентския съвет на Варненския свободен университет събра 1102 лева от първата си благотворителна инициатива "Баба Марта с кауза". Приходите от базара бяха дарени на 1 март 2024 г. на Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал Виница.

Базарът продължи от 23 февруари до 1 март 2024 г. в университета и на още три локации във Варна - Социалната чайна, The Center World и AMAKids Варна, където се продаваха ръчно изработени от студентите мартеници, накити, чанти и портмонета от рециклирани материали. Това не само показа творческите способности на студентите, но изрази позицията на клуб "Еклектика" към устойчивостта на материалите за съвременно изкуство, традициите и културата. На всички локации бяха поставени кутии за дарения, с които посетителите да подкрепят каузата.

Клуб "Еклектика" обединява талантливи студенти от Архитектурния факултет на Варненския свободен университет, които творят в областта на дизайна, модата, изобразителното изкуство и литературата. Част от членовете бяха отличени с грамота "Златно сърце" за доброволчество.

Сърцатото семейство на ВСУ "Черноризец Храбър" показа за пореден път своята готовност за съпричастност и подкрепа на благородни инициативи. От своя страна Студентският съвет изрази искрена благодарност към Академичното ръководство на университета, Социалната чайна, танцовото училище The Center World, академия AMAKids Варна и рекламната агенция New Art за подкрепата и съдействието им в организирането на събитието.

2024 © Варна е