Мобилно меню

Започна 15-ото издание на благотворителната инициатива "Изкуството за деца в нужда"

С дарителска цел може да бъдат откупени над 200 картини, малки пластики, фотографии и икони, предоставени за кампанията на фондация "Св. Св. Константин и Елена" от професионални творци, любители и колекционери
Започна 15-ото издание на благотворителната инициатива "Изкуството за деца в нужда"

В деня на покровителя на художниците Св. Лука, за 15-та поредна година, Фондация „Св. св. Константин и Елена” обяви началото на своята 15-а поредна благотворителна инициатива „Изкуството за деца в нужда”. По традиция кампанията стартира в деня на покровителя на художниците Св. Лука - 18 октомври.

В рамките на инициативата с дарителска цел може да бъдат откупени над 200 картини, малки пластики, фотографии и икони, предоставени от професионални творци, любители и колекционери.

Кампанията е активна и онлайн, като поръчки за откупки може да правите ТУК.

Както всяка година, произведенията от каталога на Фондацията са експонирани в изложбената зала на Azalia Hotel Balneo & SPA / Хотел Балнео & СПА Азалия в курорта Св. св. Константин и Елена.

От 11 декември сборната експозиция ще участва в изложба в галерия "Графит".

През годините средствата от продажбата на произведенията и постъпилите парични дарения в подкрепа на кампанията „Изкуството за деца в нужда” се използват както за посрещане материалните нужди на трите институции за настаняване на деца, лишени от родителски грижи - ЦНСТ "Другарче” и ЦНСТ „Изгрев“, гр. Варна и Помощното училище с интернат „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Кривня, така и за финансиране на стипендии за обучение на деца в неравностойно социално положение.

Тази година са планирани цялостни ремонтни дейности по облагородяване на жилищните пространства, необходими за пълноценното развитие на децата и юношите.

В полза на деца в риск се приемат и парични дарения на следната банкова сметка: Фондация „Св. св. Константин и Елена“; Централна кооперативна банка – клон Варна; BIC CECBBGSF; IBAN BG32CECB979010B0548500

2023 © Варна е

Благотворителна инициатива "Баба Марта с кауза" организираха студенти от ВСУ

Събраните средства са дарени на Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал Виница
Благотворителна инициатива "Баба Марта с кауза" организираха студенти от ВСУ

Клуб "Еклектика" към Студентския съвет на Варненския свободен университет събра 1102 лева от първата си благотворителна инициатива "Баба Марта с кауза". Приходите от базара бяха дарени на 1 март 2024 г. на Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал Виница.

Базарът продължи от 23 февруари до 1 март 2024 г. в университета и на още три локации във Варна - Социалната чайна, The Center World и AMAKids Варна, където се продаваха ръчно изработени от студентите мартеници, накити, чанти и портмонета от рециклирани материали. Това не само показа творческите способности на студентите, но изрази позицията на клуб "Еклектика" към устойчивостта на материалите за съвременно изкуство, традициите и културата. На всички локации бяха поставени кутии за дарения, с които посетителите да подкрепят каузата.

Клуб "Еклектика" обединява талантливи студенти от Архитектурния факултет на Варненския свободен университет, които творят в областта на дизайна, модата, изобразителното изкуство и литературата. Част от членовете бяха отличени с грамота "Златно сърце" за доброволчество.

Сърцатото семейство на ВСУ "Черноризец Храбър" показа за пореден път своята готовност за съпричастност и подкрепа на благородни инициативи. От своя страна Студентският съвет изрази искрена благодарност към Академичното ръководство на университета, Социалната чайна, танцовото училище The Center World, академия AMAKids Варна и рекламната агенция New Art за подкрепата и съдействието им в организирането на събитието.

2024 © Варна е