Мобилно меню

2 загинали и 16 ранени при катастрофи във Варна за седмица

В региона са настъпили общо 34 пътни произшествия, от които 13 тежки
2 загинали и 16 ранени при катастрофи във Варна за седмица

34 пътно-транспортни произшествия са регистрирани на територията, обслужвана от ОД на МВР - Варна в периода от 22 до 28 септември, съобщават от пресцентъра на полицията. 13 от катастрофите са тежки, като вследствие на настъпилите инциденти са загинали двама души, а 16 са ранени. Катастрофите с материални щети са 21.

През изминалата седмица са заловени 18 водачи да шофират след употреба на алкохол, а 6 - след употреба на наркотици, 1 е отказал проверка. Задържани са и 14 шофьори без книжка.

Общо 179 са връчените наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата в периода от 22 до 28 септември.

2023 © Варна е

20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

Настанена е в ортопедия
20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

С фрактура на лява подбедрица и лява подмишница, без опасност за живота е 20-годишна жителка на с. Бенковски в следствие на пътен инцидент, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. 

В петък, около 18 часа е подаден сигнала за ПТП. Лек автомобил, движещ се по пътя, между селата с. Китка и с. Бенковски, застига и удря мотофреза, която е без регистрационни табели и светлини. Пострадалата водачка на селскостопанската машина е настанена в ортопедия, а по случая е образувано досъдебно производство, по описа на Четвърто РУ.

2024 © Варна е