Мобилно меню

22-годишна рожденичка загина на място при жестока катастрофа в Бозвелийско

Шофьорът, току що взел книжка, подкарал автомобила със 170 км/ч и се блъснал последователно в дърво и стълб
22-годишна рожденичка загина на място при жестока катастрофа в Бозвелийско
218

Жестока катастрофа е станала в провадийското село Бозвелийско, съобщават потребители в социалните мрежи. При инцидента е загинало младо момиче, а друго е в кома и се бори за живота си. В болница е и шофьорът на автомобила. Загиналото момиче вчера е отпразнувало 22-годишния си рожден ден, а негови приятели с болка призовават: "Не се качвайте в колата на всеки! Днес едно младо момиче си отиде, защото се качи в грешната кола!"

Според информация на очевидци, автомобилът се е движел с над 170 км/ч и се блъснал последователно в дърво и стълб. Шофьорът току що бил взел книжка. Катастрофата станала на прав участък от пътя. Местни жители подчертават, че там пътното платно е идеално поддържано, изградени са дори легнали полицаи за регулиране на скоростта в населено място.

2023 © Варна е

Пълно обследване на водопровода в "Бриз" поиска кметът на Варна от МРРБ

Министърът на МРРБ Иван Шишков обяви, че документацията по проекта липсвала, което било обезпокоително
Пълно обследване на водопровода в "Бриз" поиска кметът на Варна от МРРБ
121

Трябва да бъде направено пълно обследване на авариралия магистрален водопровод в района на квартал "Бриз", не само на проблемните 160 метра, за да бъде гарантирано на хората, че авариите ще спрат. За това настоя кметът на Варна Иван Портних пред министъра на МРРБ Иван Шишков, по време на работна среща, която се проведе в Областната управа. В нея участваха областният управител Марио Смърков, управителят на ВиК - Варна - Веселин Русев, ръководители на Агенция „Пътна инфраструктура“ и "Български ВиК холдинг“ ЕАД, Веселин Русев, управител на ВиК Варна ЕАД и други.

Министър Шишков потвърди изнесена по-рано информация, че разрешението за ползване на съоръжението е от 2008 година, а инвеститор е МРРБ. Той обяви, че документацията по проекта липсвала, което било обезпокоително. Министърът посочи още, че ще бъде търсен вариант за незабавен ремонт на дефектиралия участък от 160 м, който бил направен от стъклопласт, като ще бъде направен график за дейностите. Финансирането ще бъде осигурено от ВиК-Варна или от кредит от "Български ВиК холдинг", тъй като гаранцията на обекта е изтекла отдавна.

Кметът Иван Портних припомни, че случаят с авариралия водопровод в "Бриз" е аналогичен с проблемния тръбопровода във Варненското езеро, който е изграден по същото време - на Тройната коалиция БСП, НДСВ и ДПС. Все още обаче няма адекватна намеса от страна на държавата, допълни той.

По темата с проблемите на ВиК се включи и управителят на дружеството Веселин Русев. Той пое ангажимент ремонтът на ул. "Патриарх Максим" в "Пчелина" да бъде завършен до 30 дни. По време на срещата стана ясно още, че от големия ВиК проект във Варна ще бъдат изпълнени около 40 процента. Планирането и проектирането през годините е било забавено и поради тази причина сега от 8 обекта, само 2 ще станат факт, обясни министър Шишков. По думите му останалите дейности ще бъдат реализирани през следващия програмен период.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна