Мобилно меню

45-годишен загина при пътен инцидент в село Попович

По данни на свидетели, починалият водач на лек автомобил, умишлено се е блъснал в къща и след удара колата се е възпламенила
45-годишен загина при пътен инцидент в село Попович

Жител на Бяла, на 45 години, е обгорял и загинал вчера, вследствие на пътнотранспортно произшествие, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Варна. Сигнал за инцидента е получен в 19:40 часа.  Отзовалите се на място екипи на РДПБЗН и на Четвърто РУ – в с. Попович, са констатирали смъртта на мъжа. По данни на свидетели, починалият водач на лек автомобил, умишлено се е блъснал в къща и след удара колата се е възпламенила.

По случая е образувано досъдебно производство, а работата по него продължава под надзора на компетентната прокуратура, съобщават още от пресцентъра на ОД на МВР-Варна.

2023 © Варна е

Редица пожари избухнаха във Варна и региона в неделя

Пожарникари и доброволци се включиха в овладяването на огнената стихия
Редица пожари избухнаха във Варна и региона в неделя

Пожари в различни части на Варна и региона избухнаха в неделния следобед, съобщават от областна администрация. Заради пожар беше затворена и магистралата край Варна. Горящи сухи треви и образувалият се от огъня дим затрудниха трафика в участъка от Аксаково до Слънчево. Пожарат се разпростира между Слънчево и летище – Варна. Борбата с огнената стихия наложи затваряне на магистралата, а автомобилният трафик бе пренасочен по стария път Варна – София.

Пожар избухна и в района на блок 406 в квартал "Владислав Варненчик" при обръщача и до Детския център.

Друго опасно огнище се разпростря между селищно образувание Сълзица, към Кочмар, местност Планова, от булевард "Трети Март" посока Каменар.

По информация от оперативния дежурен в Областна администрация - Варна, пожарът, възникнал край блок 405 и 406, до обръщача в кв. "Владиславово", вече е локализиран и овладян.

Със своите ефективни действия служителите на РД ПБЗН - Варна вече са локализирали и огнището, разгоряло се в селищно образувание "Сълзица", Кочмар, местност Планова, от бул. "Трети Март" в посока Каменар.

Критично остава положението единствено в района на пожара, който предизвика затваряне на автомагистрала "Хемус" в двете посоки от Летище - Варна до с. Слънчево. Освен силите на Противопожарната служба, на помощ на огнеборците са и 18 военнослужещи от ВМС, които помагат и с техника, отбелязва БНТ.

2024 © Варна е / снимка: Виждам те КАТ - ВАРНА