Мобилно меню

75- годишен е с опасност за живота след катастрофа във Варненско

Инцидентът станал в района на Долни чифлик
75- годишен е с опасност за живота след катастрофа във Варненско

Жител на Долни чифлик е настанен в болница, с опасност за живота, след като пострадал при катастрофа. Той има фрактура на таза, лявата подбедрица и съчетани травми, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. 

Пътният инцидент станал в петък, около 20.50 часа, в района на Долни Чифлик. Лек автомобил Опел с 50-годишен водач, удря насрещно движещото се електрическо ППС. 

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Четвърто РУ.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна

Редица пожари избухнаха във Варна и региона в неделя

Пожарникари и доброволци се включиха в овладяването на огнената стихия
Редица пожари избухнаха във Варна и региона в неделя

Пожари в различни части на Варна и региона избухнаха в неделния следобед, съобщават от областна администрация. Заради пожар беше затворена и магистралата край Варна. Горящи сухи треви и образувалият се от огъня дим затрудниха трафика в участъка от Аксаково до Слънчево. Пожарат се разпростира между Слънчево и летище – Варна. Борбата с огнената стихия наложи затваряне на магистралата, а автомобилният трафик бе пренасочен по стария път Варна – София.

Пожар избухна и в района на блок 406 в квартал "Владислав Варненчик" при обръщача и до Детския център.

Друго опасно огнище се разпростря между селищно образувание Сълзица, към Кочмар, местност Планова, от булевард "Трети Март" посока Каменар.

По информация от оперативния дежурен в Областна администрация - Варна, пожарът, възникнал край блок 405 и 406, до обръщача в кв. "Владиславово", вече е локализиран и овладян.

Със своите ефективни действия служителите на РД ПБЗН - Варна вече са локализирали и огнището, разгоряло се в селищно образувание "Сълзица", Кочмар, местност Планова, от бул. "Трети Март" в посока Каменар.

Критично остава положението единствено в района на пожара, който предизвика затваряне на автомагистрала "Хемус" в двете посоки от Летище - Варна до с. Слънчево. Освен силите на Противопожарната служба, на помощ на огнеборците са и 18 военнослужещи от ВМС, които помагат и с техника, отбелязва БНТ.

2024 © Варна е / снимка: Виждам те КАТ - ВАРНА