Мобилно меню

Автобус се удари в спирка до училище

Водачът на лекия автомобил, предизвикал инцидента, е ученичка от 12 клас
Автобус се удари в спирка до училище

Автобус на градския транспорт се удари в спирка до гимназията по химия във Варна, съобщава БНТ. За щастие няма пострадали.

Шофьорът на автобуса обяснил, че е отклонил към спирката, за да не удари автомобил, който по негови думи е отнела предимството му. Шофьорът на колата-нарушител e ученичка от 12 клас в езикова гимназия във Варна.

Инцидентът става на метри от оживена спирка. Към момента районът е блокиран, очакват се закъснения на автобусите.

"Ако имаше граждани на спирката и тротоара щях да връхлетя върху колата", казва шофьорът, пред БНТ.

2024 © Варна е / снимки: Деян Михайлов за БНТ

Редица пожари избухнаха във Варна и региона в неделя

Пожарникари и доброволци се включиха в овладяването на огнената стихия
Редица пожари избухнаха във Варна и региона в неделя

Пожари в различни части на Варна и региона избухнаха в неделния следобед, съобщават от областна администрация. Заради пожар беше затворена и магистралата край Варна. Горящи сухи треви и образувалият се от огъня дим затрудниха трафика в участъка от Аксаково до Слънчево. Пожарат се разпростира между Слънчево и летище – Варна. Борбата с огнената стихия наложи затваряне на магистралата, а автомобилният трафик бе пренасочен по стария път Варна – София.

Пожар избухна и в района на блок 406 в квартал "Владислав Варненчик" при обръщача и до Детския център.

Друго опасно огнище се разпростря между селищно образувание Сълзица, към Кочмар, местност Планова, от булевард "Трети Март" посока Каменар.

По информация от оперативния дежурен в Областна администрация - Варна, пожарът, възникнал край блок 405 и 406, до обръщача в кв. "Владиславово", вече е локализиран и овладян.

Със своите ефективни действия служителите на РД ПБЗН - Варна вече са локализирали и огнището, разгоряло се в селищно образувание "Сълзица", Кочмар, местност Планова, от бул. "Трети Март" в посока Каменар.

Критично остава положението единствено в района на пожара, който предизвика затваряне на автомагистрала "Хемус" в двете посоки от Летище - Варна до с. Слънчево. Освен силите на Противопожарната служба, на помощ на огнеборците са и 18 военнослужещи от ВМС, които помагат и с техника, отбелязва БНТ.

2024 © Варна е / снимка: Виждам те КАТ - ВАРНА