Мобилно меню

Частично бедствено положение обявиха в Девня

Сериозни щети са нанесли силният вятър и поройният дъжд
Частично бедствено положение обявиха в Девня

Силният вятър и поройният дъжд, които връхлетяха днес Девня, нанесоха сериозни щети на територията на цялата община, съобщава в профила си в социалните мрежи кметът Свилен Шитов.

Заради пораженията е обявено частично бедствено положение.

Има отнесени покриви, паднали електрически стълбове, смазани коли от прекършени дървета и клони. Почти всички селища в общината, с изключение на девненския квартал Повеляново, са останали без ток. По информация на Енерго Про авариите на електропреносната мрежа се сериозни.

"Поетапно вече започна възстановяването на захранването в част от кварталите, но от електропреносното дружество все още не могат да прогнозират в какъв срок аварийните екипи ще успеят да отстранят всички проблеми по мрежата. По тази причина Община Девня е осигурила генератор, за да гарантира нормалното провеждане на изборния ден в село Кипра, където утре предстои балотаж за кметския пост", информира Шитов.

Екипите на Гражданската защита, на Пожарната и аварийна безопасност, на Доброволческото формирование, в синхрон с Областната управа, работят на терен за отстраняването на щетите. "Към момента задача №1 е улиците да бъдат отворени за движение и обезопасени, за да се предотврати риск от бъдещи инциденти", подчертава кметът на Девня.

2023 © Варна е / снимки: Фейсбук

20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

Настанена е в ортопедия
20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

С фрактура на лява подбедрица и лява подмишница, без опасност за живота е 20-годишна жителка на с. Бенковски в следствие на пътен инцидент, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. 

В петък, около 18 часа е подаден сигнала за ПТП. Лек автомобил, движещ се по пътя, между селата с. Китка и с. Бенковски, застига и удря мотофреза, която е без регистрационни табели и светлини. Пострадалата водачка на селскостопанската машина е настанена в ортопедия, а по случая е образувано досъдебно производство, по описа на Четвърто РУ.

2024 © Варна е