Мобилно меню

Енергото увери: До 24 часа след утихване на вятъра ток ще има във всички населени места

Екипите на ЕРП Север са мобилизирани по места и работят за отстраняване на авариите
Енергото увери: До 24 часа след утихване на вятъра ток ще има във всички населени места

Заради усложнената метеорологична областовка в област Варна и почти цяла Североизточна България, много са населените места без ток, съобщават от електроразпределителния оператор. Нанесени са много щети по въздушната електроразпределителна мрежа, което е причина за прекъсванията в електрозахранването в редица населените места. 

Обстановката с бурните пориви на вятъра все още е много динамична, екипите на ЕРП Север са мобилизирани по места и работят в координация с диспечерските центрове на дружеството за отстраняване на авариите. При необходимост екипите се пренасочват към места с най-големи щети по съоръженията с цел максимално бързо възстановяване целостта на електроразпределителната мрежа и осигуряване на електрозахранване на клиентите.

От ръкодството на Енерго-Про са уверили заместник областния управител Огнян Рачев, че в рамките на 24 часа след утихване на стихийния вятър, което според метеорологичните прогнози се очаква да стане след 17 часа, екипите на ЕРП ще възстановят електроподаването на населените места на север от магистрала Хемус.

2023 © Варна е

Задържат под стража шофьор, причинил смъртта на пешеходец край Дом Младост

Автомобилът блъснал с голяма скорост 72-годишния мъж на тротоара, след което паднал в строителен изкоп
Задържат под стража шофьор, причинил смъртта на пешеходец край Дом Младост

Окръжна прокуратура - Варна привлече към наказателна отговорност 27-годишен мъж с инициали К.К., който при управление на МПС нарушил правилата за движение по пътищата и допуснал причиняването на смърт на друго лице. Той е задържан за срок до 72 часа, като предстои наблюдаващият случая прокурор да внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Инцидентът възникнал около 17:20 часа на 19 май 2024 година на кръстовището на бул.„Сливница“ и ул. „Вяра“ във Варна. По време на движение, К.К. загубил контрол над управлявания от него автомобил, който се качил на тротоара и блъснал намиращ се там пешеходец, след което паднал в изкоп на строителен обект. В изкопа паднал и 72-годишният пешеходец, който загинал на място.

Направените на място тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества на водача са отрицателни, съобщават още от пресцентъра на прокуратурата.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около пътнотранспортното произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Назначени са множество експертизи. В следващите дни искането за задържане по стража на К.К. ще бъде разгледано от съда.

2024 © Варна е