Мобилно меню

Горя жилищен блок във варненския квартал Младост

Противопожарни автомобили светкавично се отзоваха на сигнала, огънят е загасен
Горя жилищен блок във варненския квартал Младост

Пожар е горял в апартамент в блок 107 на варненския квартал Младост 1. Загрижени съседи са забелязали гъст черен дим, който излизал от жилище на петия етаж. Противопожарни автомобили и линейки са се отзовали бързо на подадения сигнал.

Огънят е загасен своевременно и според запознати няма пострадали при пожара. Граждани предполагат, че инцидентът е причинен от контакт, който е дал на късо и е запалил намиращи се в близост мебели.

2023 © Варна е / снимка: Facebook Забелязано във Варна

Задържат под стража шофьор, причинил смъртта на пешеходец край Дом Младост

Автомобилът блъснал с голяма скорост 72-годишния мъж на тротоара, след което паднал в строителен изкоп
Задържат под стража шофьор, причинил смъртта на пешеходец край Дом Младост

Окръжна прокуратура - Варна привлече към наказателна отговорност 27-годишен мъж с инициали К.К., който при управление на МПС нарушил правилата за движение по пътищата и допуснал причиняването на смърт на друго лице. Той е задържан за срок до 72 часа, като предстои наблюдаващият случая прокурор да внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Инцидентът възникнал около 17:20 часа на 19 май 2024 година на кръстовището на бул.„Сливница“ и ул. „Вяра“ във Варна. По време на движение, К.К. загубил контрол над управлявания от него автомобил, който се качил на тротоара и блъснал намиращ се там пешеходец, след което паднал в изкоп на строителен обект. В изкопа паднал и 72-годишният пешеходец, който загинал на място.

Направените на място тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества на водача са отрицателни, съобщават още от пресцентъра на прокуратурата.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около пътнотранспортното произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Назначени са множество експертизи. В следващите дни искането за задържане по стража на К.К. ще бъде разгледано от съда.

2024 © Варна е